current views are: 11

14 Μαΐου 2018
Δημοσίευση18:43

Ο George Saunders, συγγραφέας του «Λήθη και Λίνκολν», στην Αθήνα

Οι εκδόσεις Ίκαρος υποδέχονται τον σπουδαίο αμερικανό συγγραφέα, το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00 στο Πόλις Art Café
 

Δημοσίευση 18:43’

Οι εκδόσεις Ίκαρος υποδέχονται τον σπουδαίο αμερικανό συγγραφέα, το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00 στο Πόλις Art Café
 

Βετεράνος της «μικρής φόρμας» (διήγημα), ο George Saunders κατέκτησε τους πάντες με το πρώτο μυθιστόρημά του, «Λήθη και Λίνκολν», το οποίο απέσπασε το κορυφαίο βραβείο για αγγλόφωνο λογοτεχνικό έργο, The Man Booker Prize 2017.

Βασισμένο σε ένα πραγματικό περιστατικό, τον θάνατο του γιού του Αβραάμ Λίνκολν σε ηλικία έντεκα χρονών τον Φεβρουάριο του 1862, εν μέσω των σφοδρότερων συγκρούσεων του Αμερικανικού Εμφυλίου, το βιβλίο είναι μια σπουδή για το μεγαλείο της αγάπης, τον πόνο της απώλειας και την διαρκή μάχη του καλού και του κακού.

Προσκεκλημένος από τις εκδόσεις Ίκαρος στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», ο George Saunders θα βρεθεί στα μέρη μας το Σάββατο 30 Ιουνίου στις 20:00 στο Πόλις Art Café (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου).

Ο δημοφιλής συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή των βιβλίων του στην Ελλάδα, Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη, για το παρόν και το μέλλον της αμερικανικής λογοτεχνίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Γρηγόρης Μπέκος.

Τα βιβλία του George Saunders κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ίκαρος και θα διατίθενται προς πώληση στον χώρο της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της βραδιάς.

Μετά τη συζήτηση ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.