current views are: 11

22 Μαΐου 2018
Δημοσίευση11:36

Η Μαρίζα Κωχ με δικά της λόγια

Η αυτοβιογραφία της ερμηνεύτριας, «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης»,  θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Δημοσίευση 11:36’

Η αυτοβιογραφία της ερμηνεύτριας, «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης»,  θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαΐου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Γεννημένη στη Σαντορίνη όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια της, η Μαρίζα Κωχ κατάφερε να αναδειχθεί σε πρέσβειρα της ελληνικής μουσικής με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό. Στα πενήντα χρόνια που διαρκεί η καριέρα της έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τραγουδώντας στα μεγαλύτερα θέατρα, έχει κυκλοφορήσει περισσότερους από 20 δίσκους και έχει αφήσει το αποτύπωμά της στην ελληνική μουσική σκηνή ως ερμηνεύτρια και συνθέτις.

Στις επιτυχίες της συγκαταλέγονται οι ερμηνείες της σε κλασικά δημοτικά τραγούδια στα οποία πρόσθεσε ηλεκτρικό ήχο καθώς και το μουσικοπαιδαγωγικό έργο της.

Η ιστορία της, γλυκιά και πικρή όπως κάθε ανθρώπου που έζησε τη ζωή του στο έπακρο, είναι ένα μυθιστόρημα και ταυτόχρονα και ένα μάθημα ζωής.

Την αφηγείται η ίδια στο αυτοβιογραφικό «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης» που θα κυκλοφορήσει την τελευταία ημέρα του Μαΐου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

«Το αφήγημά μου αυτό το έγραψα ως απάντηση της αγάπης που δέχτηκα στα πενήντα χρόνια που τραγουδώ και σας το προσφέρω αντίδωρο. Με την ευχή όλα τα παιδιά του πολέμου, του κάθε πολέμου, να γευτούν την αγάπη και τη γιατρειά όπως εγώ» αναφέρει χαρακτηριστικά η σπουδαία ερμηνεύτρια.

Η έκδοση συμπληρώνεται από φωτογραφικό υλικό και από δύο τραγούδια για τη Σαντορίνη: το παραδοσιακό «Το άστρο της αυγής», σε ερμηνεία της Μαρίζας Κωχ (το οποίο μπορείτε να ακούσετε μέσω QR code που υπάρχει στο εξώφυλλο του βιβλίου), και το καινούργιο δικό της τραγούδι «Απέναντι στο ηφαίστειο».

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου, στις 8:30 το βράδυ.