ΒΙΒΛΙΟ

Καλοκαίρι με Public Βιβλιοθήκη

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2018, 17:14 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 18:41
Καλοκαίρι με Public Βιβλιοθήκη
Facebook Twitter Whatsapp

Τρία νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις της Public Βιβλιοθήκης για να μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές αποδράσεις μας

Η «Ουτοπία» του Τόμας Μορ, η «Αφροδίτη με τη γούνα» του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μάζοχ και οι «Κλέφτες» του Τζιμ Τόμσον προστέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις εκδόσεις της Public Βιβλιοθήκης, του νέου εκδοτικού εγχειρήματος των Public που θέλει να μας γνωρίσει ανέκδοτα ή από καιρό εξαντλημένα έργα της παγκόσμιας βιβλιογραφίας.

Επί του παρόντος οι νεότευκτες εκδόσεις κυκλοφορούν δύο σειρές, τα Public Classics και τα Public Modern Classics ενώ σύντομα θα προστεθεί και μια τρίτη, τα Public Noir.

Οι νέες εκδόσεις της Public Βιβλιοθήκης είναι:
Από τη σειρά Public classics:

«Ουτοπία» τουΤόμας Μορ, ένας διάσημος μύθος που γράφτηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και έκτοτε δεν έχει πάψει να γοητεύει και να προκαλεί το ενδιαφέρον, καθώς καταπιάνεται με το αιώνιο φιλοσοφικό ζήτημα της ιδανικής πολιτείας, με στοιχεία από τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον στωικισμό και τον επικουρισμό.

«Η Αφροδίτη με τη γούνα «του Λέοπολντ Φον Ζάχερ-Μάζοχ, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πραγματείες περί έρωτος. Ο τολμηρός συγγραφέας, εν έτει 1870, δεν δίστασε να γράψει ένα έργο που κάνει ακόμα και τις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» να μοιάζουν άτολμες, άχρωμες και αδιάφορες. Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτικά βιβλία για όσα δεν δίστασε να θίξει σε μια εποχή που οι σαρκικές επιθυμίες παρέμεναν ανομολόγητες.

Από τη σειρά Public Modern classics:
«Οι Κλέφτες» του Τζιμ Τόμσον,
συγγραφέα δημοφιλή στους κύκλους του Χόλιγουντ, τα βιβλία του οποίου μεταφέρθηκαν έντεκα φορές στη μεγάλη οθόνη, ωστόσο η κινηματογραφική τους απόδοση δεν φάνηκε αντάξια των βιβλίων.

Επίσης, κυκλοφορεί  «Ο άνθρωπος που λεγόταν Πέμπτη» του βρετανού Γκίλμπερτ Κιθ Τσέστερον, έργο που πρωτοδημοσιεύτηκε το 1908 και αψηφά μέχρι σήμερα κάθε είδους λογοτεχνική σύμβαση.

Το επόμενο διάστημα η Public Βιβλιοθήκη θα εμπλουτιστεί και με νέους τίτλους. Από τη σειρά Modern Classics θα κυκλοφορήσει το «Hell’s Angels» του Hunter S.Thompson και από τη σειρά Noir το «Fast One» του Paul Cain.