ΒΙΒΛΙΟ

Γνωρίστε τους συγγραφείς των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Ζάππειο

Δημοσίευση 4 Σεπτεμβρίου 2018, 09:01 / Ανανεώθηκε 12 Σεπτεμβρίου 2018, 16:45
Γνωρίστε τους συγγραφείς των εκδόσεων Μεταίχμιο στο Ζάππειο
Facebook Twitter Whatsapp

Οι αγαπημένοι συγγραφείς μικρών και μεγάλων μας δίνουν ραντεβού στο φετινό 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου για κουβεντούλα και… αφιερώσεις

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο συμμετέχουν και φέτος στη μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Οι φίλοι του βιβλίου έχουμε καθημερινά (ως τις 16 Σεπτεμβρίου) την ευκαιρία να επισκεφτούμε την έκθεση και να συναντήσουμε τους αγαπημένους μας έλληνες συγγραφείς που μας περιμένουν για να γνωριστούμε και για να υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους.

Πρόγραμμα συναντήσεων με τους συγγραφείς των εκδόσεων Μεταίχμιο στο περίπτερο του εκδοτικού οίκου  (αρ. 29-31-33):
• Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, η Χρύσα Σπυροπούλου υπογράφει το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Ταραγμένα νερά, ένα απολαυστικό αστυνομικό στα χνάρια της Αγκάθα Κρίστι, με φόντο τα ήσυχα νερά της λίμνης Δοϊράνης, στο ομιχλώδες τοπίο της Βόρειας Ελλάδας.

• Την Κυριακή,16 Σεπτεμβρίου, ο Γρηγόρης Αζαριάδης υπογράφει το νέο του μυθιστόρημα Σκοτεινός λαβύρινθος, ένα νουάρ αστυνομικό που ξετυλίγεται σαν πορεία σε λαβύρινθο φωτογραφίζοντας μια διαφορετική όψη του υποκόσμου. Από τις 20:30 έως τις 22:00.

Το κεντρικό αφιέρωμα του φετινού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου είναι «Μελοποιημένη Ποίηση». Σας περιμένουμε στις δύο σχετικές εκδηλώσεις μας που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ:
• Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, σας καλούμε σε μια εκδήλωση μουσικής και λόγου στη μνήμη του ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου Μάνου Ελευθερίου. Φίλοι και συνεργάτες μιλούν για τη ζωή και το έργο του αξέχαστου δημιουργού, ηθοποιοί διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο του, ενώ τραγουδιστές ερμηνεύουν αγαπημένους του στίχους με τη συνοδεία μουσικής. Η βραδιά συνδιοργανώνεται από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την Αθήνα 2018 - Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου. 

• Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, η γνωστή ερμηνεύτρια Μαρίζα Κωχ μας περιμένει στην παρουσίαση του βιβλίου της Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης, σε ένα ταξίδι στον χρόνο, στις μνήμες και τα παιδικά της χρόνια στο νησί. 

Για τους μικρούς μας φίλους
• Ο μικρός δράκος Καρύδας περιμένει όλα τα παιδιά για να ζήσουν παρέα διασκεδαστικές περιπέτειες που θα τα οδηγήσουν στα πιο απίθανα μέρη και τις πιο συναρπαστικές εποχές το Σάββατο,15 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:30. Εμψυχώνει ο ηθοποιός Χρήστος Χριστόπουλος.

• Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου παίρνει αγκαζέ τους καλύτερους κολλητούς, τον Πίκο και τη Λόλα, και περιμένει όλα τα παιδιά σε μια βόλτα στον πολύχρωμο κόσμο τους, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 18:30.

• Στο περίπτερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ η Άλκη Ζέη μέσω της κάμερας του Bookia μάς καλεί στο 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου και μιλάει για τη σημασία της ανάγνωσης στην παιδική ηλικία.

Ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ: Δευτέρα-Πέμπτη 18:00-22:30, Παρασκευή και Σάββατο 18:00-23:00, Κυριακή 10:30-15:00 και 18:00-22:30