ΒΙΒΛΙΟ

Έρχεται! «Φοβού τους Δαναούς» του Φίλιπ Κερ

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2018, 06:01 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2018, 12:21
Έρχεται! «Φοβού τους Δαναούς» του Φίλιπ Κερ
Facebook Twitter Whatsapp

Το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στα αγγλικά λίγες μόλις ημέρες μετά από τον θάνατο του συγγραφέα είναι το δέκατο τρίτο της σειράς με ήρωα τον Μπέρνι Γκούντερ και διαδραματίζεται στην μεταεμφυλιοπολεμική Αθήνα

Μόναχο, 1957
O Μπέρνι Γκούντερ εργάζεται με ψευδώνυμο ως πραγματογνώμονας σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία. Οι εργοδότες του του αναθέτουν μια αποστολή, που δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται: να ταξιδέψει στην Αθήνα και να διερευνήσει την υπόθεση ενός ναυαγίου που συνέβη στα ελληνικά ύδατα.

Στην Αθήνα ο Γκούντερ συναντά τον ιδιοκτήτη του πλοίου και πρώην στρατιώτη της Βέρμαχτ, Ζίγκφριντ Βίτσελ. Όταν ο Βίτσελ δολοφονείται, ο Γκούντερ ερευνά τα αίτια του θανάτου του και οδηγείται σε μια υπόθεση που εκκρεμεί από τα χρόνια της Κατοχής.

Για μία ακόμη φορά, ο φημισμένος ήρωας του Φίλιπ Κερ βυθίζεται στη σκοτεινή ιστορία του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και ειδικότερα στο έγκλημα της εξόντωσης των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και της υφαρπαγής της περιουσίας τους.

Καθώς η Ευρώπη μοιάζει έτοιμη να ακολουθήσει ένα κοινό μέλλον με τη Γερμανία σύμμαχο και όχι εχθρό της, τουλάχιστον ένα άτομο στην Ελλάδα δεν δείχνει διατεθειμένο ούτε να ξεχάσει ούτε να συγχωρέσει. Ακόμη και ο ίδιος ο Μπέρνι πιστεύει ότι ο άνθρωπος αυτός μπορεί να έχει δίκιο…

Φοβού τους Δαναούς, Φίλιπ Κερ, εκδόσεις Κέδρος. Στα βιβλιοπωλεία από τις 6 Νοεμβρίου