current views are: 5

26 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση06:15

Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για το «Ουζερί Τσιτσάνης»

Δείτε την avant-premiere  της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη, βασισμένης στο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός.

Δημοσίευση 06:15’
αρθρο-newpost

Δείτε την avant-premiere  της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη, βασισμένης στο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναός.

Οι δέκα πρώτοι που θα στείλουν τις λέξεις «Προσκλήσεις-Τσιτσάνης» και το πλήρες ονοματεπώνυμό τους στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση για την avant-premiere της ταινίας την Τρίτη1η Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στον κινηματογράφο Δαναό.

Ένας καταδικασμένος έρωτας με φόντο τη Θεσσαλονίκη της γερμανοβουλγαρικής κατοχής ανάμεσα σε έναν Έλληνα και μια Εβραία και, στη μέση της σκοτεινιάς, ένα μοναδικό φωτεινό σημείο, το Καφενείο Τσιτσάνης, και ο δημιουργός περιστοιχισμένος από τους ανθρώπους. Αυτή είναι η ιστορία που διηγείται ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης στο «Ουζερί Τσιτσάνης» -κυκλοφόρησε το 2001 από τις εκδόσεις Πατάκης- και συγκίνησε τον Μανούσο Μανουσάκη τόσο ώστε η μεταφορά του στην οθόνη να του γίνει έμμονη ιδέα.

Τέσσερα χρόνια σχεδόν επωάζονταν στο μυαλό του σκηνοθέτη η ιδέα της ταινίας. Τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς με τους στενούς συνεργάτες του, ώστε να αποδοθούν με ακρίβεια τόποι και γεγονότα και να αποφευχθούν τα «φάλτσα» που συχνά συμβαίνουν  στις ταινίες εποχής.

Το αποτέλεσμα είναι μια ταινία-υπερπαραγωγή για τα ελληνικά μέτρα, προσεγμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια, πολυπρόσωπη, γυρισμένη σε διάστημα τριών μηνών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαύριο και αλλού. Και, πολύ σημαντικό, μια ταινία πνιγμένη στη μουσική του Τσιτσάνη και του Θέμη Καραμουρατίδη, ο οποίος επιμελήθηκε τις νέες ενορχηστρώσεις των πασίγνωστων τραγουδιών του συνθέτη και συνέθεσε πρωτότυπη μουσική για τις ανάγκες της πλοκής.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύει μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (Τσιτσάνης), ο Χάρης Φραγκούλης (Γιώργος), η Βασιλική Τρουφάκου (Λέλα), η πρωτοεμφανιζόμενη Χριστίνα Χειλά Φαμέλη (Εστρέα), ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η  Μαρία Καβουκίδου, ο Μιχάλης Αεράκης, η Ξανθή Γεωργίου, ο Γιάννης Αϊβάζης, ο Θοδωρής Αντωνιάδης, ο Λάκης Κομνηνός και ο Αλμπέρτο Εσκενάζη.

Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» θα βγει στις αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου από την Feelgood.

http://ouzeritsitsanis.com/
https://www.facebook.com/ouzeritsitsanis 


σχετικα αρθρα