current views are: 14

28 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση15:38

Στο Κερατσίνι έχουν γιορτή (σινε-φιλική)

Τρία θερινά σινεμά διαθέτει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, που μας προσκαλεί να απολαύσουμε τρεις διαφορετικές ταινίες κάθε εβδομάδα με είσοδο μόνο 3 ευρώ

Δημοσίευση 15:38’

Τρία θερινά σινεμά διαθέτει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, που μας προσκαλεί να απολαύσουμε τρεις διαφορετικές ταινίες κάθε εβδομάδα με είσοδο μόνο 3 ευρώ

Τρία θερινά σινεμά διαθέτει ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, που μας προσκαλεί να απολαύσουμε τρεις διαφορετικές ταινίες κάθε εβδομάδα με είσοδο μόνο 3 ευρώ

Από τις 16 Ιουνίου –αύριο δηλαδή- αρχίζουν τη λειτουργία τους τα τρία θερινά σινεμά του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, η «σινεφίλ» Μελίνα, η «λαϊκή» Μάρθα Καραγιάννη και ο «οικογενειακός» Αλέκος Χρυσοστομίδης. Τρεις κινηματογράφοι με διακριτή φιλοσοφία και προγραμματισμό σε Δραπετσώνα, Κερατσίνι και Αμφιάλη  που υπόσχονται φανταστικές αποδράσεις με αγιόκλημα και γιασεμί, ταινίες (οι περισσότερες πρώτης προβολής), αφιερώματα, δροσερά αναψυκτικά, ποτά και σνακ  από τα ενημερωμένα κυλικεία, στο πιο οικονομικό πακέτο που υπάρχει.

Cine Μελίνα, Σωκράτους 65, Δραπετσώνα, τηλ. 210 4082530. Γενική είσοδος: 3 ευρώ

Ο θερινός Κινηματογράφος Μελίνα βρίσκεται στη Δραπετσώνα, πολύ κοντά στον Πειραιά. Έχει εξαιρετική πρόσβαση, είτε με το αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο. Είναι ο πρώτος θερινός κινηματογράφος του οποίου εγκαινίασε ο Δήμος την επαναλειτουργία, ύστερα από πολλά χρόνια που παρέμενε κλειστός, ενώ φέτος μπαίνει στην τρίτη συνεχή χρονιά προβολών. Είναι 400 θέσεων και παρουσιάζει κυρίως ταινίες Α’ προβολής, διατηρώντας ωστόσο μία σινεφίλ ταυτότητα στις επιλογές του, σχετικά με τις άλλες δύο αίθουσες. Είναι ο κινηματογράφος με τους περισσότερους επισκέπτες εκτός Δήμου. Φέτος θα πραγματοποιηθούν διήμερα αφιερώματα για το ντοκιμαντέρ, το animation και τον μεγάλο σκηνοθέτη Νίκο Κούνδουρο.

Cine Μάρθα Καραγιάννη, Βύρωνος & Χηλής, Κερατσίνι, τηλ. 210 4317270. Γενική είσοδος: 3 ευρώ

Ο θερινός Κινηματογράφος Μάρθα Καραγιάννη βρίσκεται στην περιοχή της Ευγένειας. Ήταν κλειστός για περισσότερα χρόνια από τον Μελίνα, ωστόσο επαναλειτούργησε πέρσι και φέτος μπαίνει στη 2η χρονιά προβολών. Στόχος είναι η ταυτότητά του να είναι πιο ελληνική και πιο λαϊκή. Με τρία διήμερα αφιερώματα στον ελληνικό κινηματογράφο, η πρόθεση αυτή πιστοποιείται με τον καλύτερο τρόπο. Το πρώτο αφιέρωμα αφορά στον Φιλοποίμην Φίνο, ενώ τα άλλα δύο θα επικεντρωθούν γύρω από νέους Έλληνες σκηνοθέτες.

Cine Αλέκος Χρυσοστομίδης, Πάρκο Σελεπίτσαρι, Αμφιάλη, τηλ. 210 4316943. Γενική είσοδος: 3 ευρώ

Ο θερινός Κινηματογράφος Αλέκος Χρυσοστομίδης είναι αμφιθεατρικός (!) και βρίσκεται εντός του Πάρκου Σελεπίτσαρι στην Αμφιάλη. Ανοίγει, φέτος, για πρώτη φορά, προσφέροντας 400 θέσεις. Δίνει έμφαση στις ταινίες για παιδιά και για όλη την οικογένεια. Επιπλέον, η ειδική διαμόρφωση των χώρων του παρέχει τη μοναδική δυνατότητα στους γονείς να πιουν τον καφέ ή το ποτό τους, όση ώρα τα παιδιά παρακολουθούν με ασφάλεια την ταινία. Στον ίδιο χώρο, θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου, με ένα ειδικό, πολύ ξεχωριστό και σπάνιο, πρόγραμμα προβολών.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών ως τον Σεπτέμβριο. Τα αναλυτικά προγράμματα των αφιερωμάτων θα ανακοινωθούν προσεχώς. Η είσοδος στα αφιερώματα θα είναι δωρεάν.


σχετικα αρθρα