current views are: 9

7 Φεβρουαρίου 2018
Δημοσίευση11:29

Η Nova σας προσκαλεί στην avant premiere της «Μορφής του Νερού»

Οι 2 πρώτοι που θα στείλουν το ονοματεπώνυμό τους και την ένδειξη «Μορφή» στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere της ταινίας την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με μέιλ.

Δημοσίευση 11:29’

Οι 2 πρώτοι που θα στείλουν το ονοματεπώνυμό τους και την ένδειξη «Μορφή» στο info@newpost.gr θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere της ταινίας την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου. Οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με μέιλ.

Μπείτε στον διαγωνισμό και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, υποψήφιας για 13 Όσκαρ, την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου.

Αμερική, 1962. Η κούρσα του διαστήματος μεταξύ Η.Π.Α. και Σοβιετικής Ένωσης «εκτοξεύεται» ενώ η απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος γίνεται καθημερινά πιο ορατή.

Κάπου, σε ένα κυβερνητικό εργαστήριο υψίστης ασφαλείας, μια μουγκή γυναίκα, η Ελάιζα (Σάλι Χόκινς), δουλεύει αθόρυβα ως καθαρίστρια. Μια ημέρα η ίδια και μια συνάδελφός της, η Ζέλντα (Οκτάβια Σπένσερ), ανακαλύπτουν στο εργαστήριο ένα αμφίβιο πλάσμα, μισό άνθρωπο, μισό ψάρι, το οποίο υποδύεται ο Doug Jones. Οι «προϊστάμενοι» της Ελάιζα πιστεύουν ότι το πλάσμα αυτό θα τους δώσει το πολυπόθητο επιστημονικό προβάδισμα απέναντι στους Ρώσους.

Η Ελάιζα και το πλάσμα συνδέονται με έναν  ανεξήγητο δεσμό που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή των δύο τους.

Και ενώ στα υπόγεια των κυβερνητικών εργαστηρίων οι επιστήμονες απεργάζονται πειράματα σε βάρος του μυστηριώδους πλάσματος τα οποία συνδέονται με την κούρσα κατάκτησης του διαστήματος, ο Ζιλ (Richard Jenkins), ο ομοφυλόφιλος γείτονας της Ελάιζα, βλέπει μετά μανίας ασπρόμαυρα μιούζικαλ, ως μοναδική διέξοδο σε μια ζωή στερημένη από συναισθήματα.

Νοσταλγία και ρομαντισμός μπλέκονται αριστοτεχνικά σε ένα αφήγημα σπάνιας ομορφιάς από τον  Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, ο οποίος μπορεί δίκαια να περηφανεύεται ότι «Η Μορφή του Νερού» είναι η ταινία που θα χαρακτηρίσει το κινηματογραφικό έτος 2018.

Η ταινία θα μεταδοθεί το προσεχές διάστημα σε Α’ τηλεοπτική προβολή στη Nova.

Η ταυτότητα της ταινίας:
Παραγωγή: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Τζ. Μάιλς Ντέιλ
Σκηνοθεσία: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο
Σενάριο: Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, Βανέσα Τείλορ
Φωτογραφία: Νταν Λόστσεν
Μοντάζ: Σίντνεϊ Βολινσκι
Μουσική: Αλεξάντρ Ντεσπλά

Πρωταγωνιστούν: Σάλι Χόκινς, Μάικλ Σάνον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάικλ Στούλμπαργκ

Διάρκεια: 123 λεπτά
Διανομή: Odeon