current views are: 13

28 Απριλίου 2018
Δημοσίευση20:00

Στον Μπράντλεϊ Κούπερ το φετινό βραβείο της Αμερικανικής Ταινιοθήκης

Ο οργανισμός θα τιμήσει τον ηθοποιό για τα επιτεύγματά του στον κινηματογράφο

Δημοσίευση 20:00’

Ο οργανισμός θα τιμήσει τον ηθοποιό για τα επιτεύγματά του στον κινηματογράφο

Στον τέσσερις φορές υποψήφιο για Όσκαρ, Μπράντλεϊ Κούπερ θα απονεμηθεί το 32ο ετήσιο βραβείο της Αμερικανικής Ταινιοθήκης ( American Cinematheque) στο γκαλά του οργανισμού που διοργανώνεται στις 29 Νοεμβρίου στο Beverly Hilton, στο Λος Άντζελες.

Η Αμερικανική Ταινιοθήκη, ιδρύθηκε το 1981 ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση και την αναγνώριση της τέχνης του κινηματογράφου σε όλες τις μορφές του.

Η Έιμι Άνταμς παρέλαβε το 2017 το βραβείο του οργανισμού, το οποίο θεσπίστηκε το 1986.

Ο πρώτος ηθοποιός που βραβεύθηκε από την Αμερικανική Ταινιοθήκη είναι ο Έντι Μέρφι.

Ο οργανισμός θα τιμήσει τον Μπράντλεϊ Κούπερ για τα επιτεύγματά του στον κινηματογράφο, τα οποία περιλαμβάνουν τρεις διαδοχικές υποψηφιότητες για Όσκαρ για τους ρόλους του στις ταινίες «Silver Linings Playbook» (Οδηγός Αισιοδοξίας) του 2012, «American Hustle» (Οδηγός Διαπλοκής) του 2013 και «American Sniper» του 2014.

Ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ταινιοθήκης, Ρικ Νισίτα χαρακτήρισε τον Κούπερ «το σύγχρονο ισοδύναμο των κινηματογραφικών αστέρων της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ».

«Είναι ένας από τους λίγους ηθοποιούς που ήταν υποψήφιοι για βραβείο Όσκαρ τρεις διαδοχικές χρονιές, έχει δείξει τις ικανότητές του στην κωμωδία στην κινηματογραφική σειρά Hangover, η οποία είναι μία από τις πιο εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών. Κινούμενος αβίαστα πίσω από την κάμερα σκηνοθέτησε και συνεργάστηκε στη συγγραφή σεναρίου στην ταινία A Star Born. Έχει ήδη συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες και ηθοποιούς στην κινηματογραφική βιομηχανία και έφθασε στην κορυφή της επιτυχίας τόσο εμπορικής όσο και από άποψη κριτικών, όμως η καριέρα του προχωράει προφανώς σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο επιτευγμάτων».

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στο remake της ταινίας «A Star Is Born» (Ένα Αστέρι Γεννιέται) της Warner Bros. στην οποία επίσης πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Lady Gaga.

Ο Κούπερ, ο οποίος βρέθηκε για την προώθηση της ταινίας στο CinemaCon στο Λας Βέγκας έμαθε να τραγουδά για να υποδυθεί έναν μουσικό της κάντρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα