current views are: 7

12 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση16:45

Δύο ταινίες στα σκαριά για τη διάσωση των παιδιών στην Ταϊλάνδη

Δύο στούντιο ανακοίνωσαν ήδη την πρόθεσή τους να γυρίσουν σε ταινία την περιπέτεια των παιδιών και του προπονητή τους

Δημοσίευση 16:45’

Δύο στούντιο ανακοίνωσαν ήδη την πρόθεσή τους να γυρίσουν σε ταινία την περιπέτεια των παιδιών και του προπονητή τους

Η αγωνία πήρε τέλος στην Ταϊλάνδη και η παγκόσμια κοινή γνώμη έστρεψε τους προβολείς της προς άλλες κατευθύνσεις – το Brexit, τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τα καμώματα του Τραμπ. Όμως, στο Χόλιγουντ η «κούρσα» τώρα αρχίζει.

Ο εντοπισμός και η μυθιστορηματική διάσωση των δώδεκα παιδιών και του προπονητή τους μετά από μέρες αιχμαλωσίας στα βάθη του υδάτινου λαβύρινθου αποτελεί πρώτης τάξεως υλικό για την βιομηχανία του σινεμά, η οποία σπεύδει να δρέψεις τις δάφνες μετά από την ευτυχή έκβαση της περιπέτειας.

Έτσι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, δύο στούντιο επεξεργάζονται ήδη σχετικά projects. Μάλιστα, το ένα από αυτά, το Ivanhoe Pictures, ανακοίνωσε ότι «καπάρωσε» τον Jon M. Chu, δημιουργό του «Crazy Rich Asians», της κινηματογραφικής μεταφοράς τους πολύκροτου best-seller του Kevin Kwan που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στις αίθουσες φέτος. Αν ισχύσει η αρχική συμφωνία, τότε μπορούμε να ελπίζουμε σε μια γενναία δόση σασπένς και δραματικών ανατροπών από έναν μάστορα του είδους.

Όμως, σχέδια για το ίδιο θέμα έχει και η εταιρεία Pure Flix, ένα ανεξάρτητο studio με χριστιανικό προσανατολισμό, που ελπίζει ότι η ιστορία των παιδιών μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για τους πιστούς. «Αυτή η ιστορία είχε τεράστιο νόημα για εμένα» λέει ο διευθυντής του studio Michael Scott, ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή της επιχείρησης καθώς αυτή ξετυλίγονταν και φωτογραφήθηκε επί τόπου. «Η γυναίκα μου μεγάλωσε μαζί με τον δύτη που πέθανε στη σπηλιά» τόνισε για να υπογραμμίσει από πόσο κοντά έζησε τα γεγονότα.


σχετικα αρθρα