current views are: 7

6 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση12:45

Ο κ. Μουζάλας επιμένει να αποτυγχάνει…

Η ένταση μεταξύ μεταναστών και του κ. Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ πλημελούς άσκησης των καθηκόντων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δημοσίευση 12:45’

Η ένταση μεταξύ μεταναστών και του κ. Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ πλημελούς άσκησης των καθηκόντων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η ένταση μεταξύ μεταναστών και του κ. Γιάννη Μουζάλα στο Ελληνικό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ πλημελούς άσκησης των καθηκόντων του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Το ότι ο κ. Μουζάλας επέρριψε την ευθύνη του συγκεκριμένου γεγονότος σε «κάποιους αλληλέγγυους» δεν τον απαλλάσει από τη δική του ανεπάρκεια σε έναν από τους πιο κρίσιμους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

Οι πρόσφυγες έπρεπε να είχαν φύγει από το Ελληνικό «πριν γεμίσει το καλοκαίρι» του 2016, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός πέρυσι το Μάϊο στη Βουλή. Ήδη «αδειάζει» ο χειμώνας του 2017. Οι πρόσφυγες όχι μόνον παραμένουν στο πρώην αεροδρόμιο, αλλά διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες. Όπως παλαιότερα στην Ειδομένη. Όπως τώρα στη Λέσβο. Και όχι μόνο υποφέρουν, αλλά πεθαίνουν κιόλας, από τις άθλιες συνθήκες «φιλοξενίας» του κ. Μουζάλα.

Όμως ο αρμόδιος υπουργός έχει για όλα μια απάντηση. Για τους θανάτους των προσφύγων στη Μόρια «ευθύνονται στελέχη της Αυτοδιοίκησης και κάποιοι ξενοδόχοι». Όσο για το γενικότερο πρόβλημα του προσφυγικού , αυτό κατά τον κ. Μουζάλα είναι ένα ζήτημα που χρησιμοποιείται «για να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ». Και -όπως ισχυρίζεται-  «για να γίνει αυτό, πρέπει χτυπηθεί ο αρμόδιος υπουργός, με έναν τρόπο που θυμίζει δολοφονία χαρακτήρων».

Ο κ. Μουζάλας μπορεί να είναι ένας καλός μαιευτήρας και να θεωρείται ένας ευαίσθητος άνθρωπος. Δυστυχώς όμως είναι ένας κυβερνητικός παράγων που δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Και επιπλέον αποδεικνύεται κακός και αναποτελεσματικός υπουργός, που απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τη βόμβα του προσφυγικού. Τα έκανε θάλασσα. Άλλος στη θέση του θα είχε την ευθιξία να πάει σπίτι του…