current views are: 13

27 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση15:39

Το survivor του Αλέξη Τσίπρα

Ενώ το τηλεοπτικό Survivor σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης, μια άλλη, πολιτική, μάχη επιβίωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δημοσίευση 15:39’

Ενώ το τηλεοπτικό Survivor σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης, μια άλλη, πολιτική, μάχη επιβίωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Ενώ το τηλεοπτικό Survivor σπάει τα κοντέρ της τηλεθέασης, μια άλλη, πολιτική, μάχη επιβίωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για το πολιτικό Survivor του Αλέξη Τσίπρα το οποίο έχει επίσης τριών ειδών δοκιμασίες:

1.    Ο πρωθυπουργός πρέπει να τα βγάλει πέρα με τους δανειστές και τις σκληρές απαιτήσεις τους. Οι «θεσμοί» τα θέλουν όλα και τα θέλουν τώρα. Αντιθέτως, όταν είναι να δώσουν αυτοί κάτι, θέλουν το λιγότερο δυνατό και όσο πιο αργά γίνεται.

2.    Το δεύτερο πεδίο δοκιμασίας είναι αυτό της πραγματικής οικονομίας. Τους τελευταίους μήνες που κορυφώνεται η αβεβαιότητα για τη διαπραγμάτευση, όλοι οι οικονομικοί δείκτες επιδεινώνονται. Είναι ορατός πια ο κίνδυνος να διαταραχθεί η οικονομική ομαλότητα που με κόπο κερδήθηκε το προηγούμενο διάστημα.

3.    Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να ξεπεράσει τη δοκιμασία του ίδιου του κόμματος του, τόσο στο επίπεδο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και σε αυτό της Κεντρικής Επιτροπής. Οι διαφωνίες είναι πολλές, αλλά το βασικότερο πρόβλημα για τον πρωθυπουργό είναι η αίσθηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το βαρέλι δεν έχει πάτο». Ότι δηλαδή κάθε φορά οι δανειστές ζητάνε κάτι παραπάνω.

Θα τα καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στο μεγάλο πολιτικό Survivor της β αξιολόγησης; Μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι ξέρει να παλεύει και να νικάει ενάντια στο νόμο των πιθανοτήτων. Μένει να δούμε αν το άστρο του λάμπει ακόμα.