current views are: 11

12 Απριλίου 2017
Δημοσίευση10:15

Στο βάθος του τούνελ…

Το μέγεθος του προβλήματος που έχει η χώρα μας, φαίνεται καθαρά από την ιστορία της Εθνικής Οδού Αθηνών -Πάτρας. 

Δημοσίευση 10:15’

Το μέγεθος του προβλήματος που έχει η χώρα μας, φαίνεται καθαρά από την ιστορία της Εθνικής Οδού Αθηνών -Πάτρας. 

Το μέγεθος του προβλήματος που έχει η χώρα μας, φαίνεται καθαρά από την ιστορία της Εθνικής Οδού Αθηνών –Πάτρας.

Η κυβέρνηση στήνει φιέστες για αυτό που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο: τη σύνδεση με ένα ασφαλή και γρήγορο δρόμο της πρωτεύουσας με την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση αντί να εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί πανηγυρίζει για το αυτονόητο, της επιτίθεται λέγοντας ότι ο έπαινος ανήκει στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δεν θα έπρεπε όμως η κατασκευή των απολύτως αναγκαίων έργων υποδομής να αποτελεί την αφετηρία του έργου κάθε κυβέρνησης; Να εντάσσεται δηλαδή στο πλαίσιο της καθημερινής δουλειάς της δημόσιας διοίκησης και όχι των ιδιαίτερων επιλογών της κάθε κυβέρνησης· να  αποτελεί «αυτοματοποιημένη» λειτουργία και να μην τίθεται καν θέμα για το αν ένα έργο παραδίδεται στην ώρα του και με το προγραμματισμένο κόστος.

Δεν θα έπρεπε επίσης ο ανταγωνισμός των κομμάτων εξουσίας να ξεκινάει πέρα από τη σφαίρα του αυτονόητου; Να μη συγκρούονται δηλαδή για το ποιος θα πάρει τη δόξα για κάτι που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει, αλλά για το «παραπάνω», για αυτό που θα κάνει τη διαφορά, που θα δώσει προοπτική στον τόπο.

Όσο οι κυβερνήσεις παρουσιάζουν το αυτονόητο ως επίτευγμα, δεν θα υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ.