Τελικά από την τραγωδία πήγαμε στη φαρσοκωμωδία… Η τροπολογία που χάριζε στον Ιβάν Σαββίδη το πρόστιμο στη ΣΕΚΑΠ ύψους 38 εκατομμυρίων είχε προκαλέσει πολιτική θύελλα.. Με την κατάθεση της τροπολογίας, η αντιπολίτευση είχε κάνει λόγο για σκανδαλώδη φωτογραφική ρύθμιση υπέρ του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και της ΣΕΚΑΠ, ενώ η κυβέρνηση την υπερασπίστηκε με βασικό επιχείρημα την προστασία του επενδυτικού κλίματος.

Σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας αποκαλύπτει ότι… τζάμπα έγινε ο καβγάς. Διότι έτσι όπως είναι διατυπωμένη, η τροπολογία δεν μπορεί να καλύψει τον Ιβάν Σαββίδη. Ο νομοθέτης δεν προνόησε να διατυπώσει ρητά την αναδρομική ισχύ της συγκεκριμένης διάταξης. Επομένως, η ρύθμιση ισχύει από εδώ και πέρα όπως και ο υπόλοιπος νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Για μια ακόμα φορά η κυβερνητική λειτουργία παρουσιάζει συμπτώματα ανεπάρκειας, προχειρότητας, άγνοιας κι έλλειψης επαγγελματισμού. Εύλογα αναρωτιέται κάθε σκεπτόμενος πολίτης πώς θα βγούμε από την κρίση αν δεν μπορούμε να φτιάξουμε μια τροπολογία της προκοπής. Και για αυτό το αλαλούμ δεν μας φταίνε ούτε ο Σόιμπλε ούτε ο Τόμσεν. Η χώρα μας δεν απειλείται μόνο από την έλλειψη οικονομικών πόρων, αλλά κι από την έλλειψη πολιτικής σοβαρότητας.