current views are: 8

18 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση13:30

Η τυφλή βία δεν είναι αντεκδίκηση, ούτε δικαιώνει κανέναν

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να απορρίψει την αίτηση της Ηριάννας Β.Λ. για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη.

Δημοσίευση 13:30’

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να απορρίψει την αίτηση της Ηριάννας Β.Λ. για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη.

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να απορρίψει την αίτηση της Ηριάννας Β.Λ. για αναστολή εκτέλεσης της ποινής που της επιβλήθηκε είναι σίγουρα αμφιλεγόμενη. Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι δικαστές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε αυτή και τον σύντροφό της.

Στο άκουσμα της ποινής, οι αντιδράσεις υπήρξαν μεγάλες. Τόσο από αυτούς που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στην Ηριάννα, όσο και οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικούς φορείς αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Άλλο όμως οι διαμαρτυρίες για μια αμφιλεγόμενη απόφαση, η οποία έχει περιθώρια ανατροπής και άλλο τα επεισόδια που ακολούθησαν έξω από το Εφετείο και κυρίως το βράδυ στον πεζόδρομο της Ερμού. Τυφλή βία, που στρέφεται εναντίον καταστηματαρχών που δεν έχουν καμία σχέση με την απόφαση του Δικαστηρίου, δεν αντιπροσωπεύουν καμία αρχή ή εξουσία.

Για ακόμη μια φορά, ο εμπορικότερος δρόμος της Αθήνας, μετράει τις πληγές του –την ώρα που κορυφώνεται η τουριστική σεζόν- και η πολιτεία ήταν απούσα. Η αστυνομία παρενέβη εκ των υστερών, με ευθύνη όπως φαίνεται του αρχηγείου. Και αυτό γιατί, όπως αποκάλυψε το Newpost, οι αστυνομικοί ζητούσαν από το κέντρο επιχειρήσεων να επέμβουν για να διαλύσουν τους ταραξίες, αλλά δεν λάμβαναν καμία απάντηση…

Οι εικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας που ζήσαμε το βράδυ της Δευτέρας, δεν αποτελούν αντεκδίκηση. Δεν είναι δικαίωση για κανέναν και απλά είναι ένα ξέσπασμα οργής χωρίς αντίκρισμα… Ούτε θα μπει ένα τέλος στην περιπέτεια της Ηριάννας, ούτε ξαφνικά θα αλλάξουν γνώμη οι δικαστές από τέτοιου είδους περιστατικά.

Το μόνο που έμεινε από τη χθεσινή νύχτα, είναι σπασμένες βιτρίνες και ζημιές…