current views are: 5

26 Ιουλίου 2017
Δημοσίευση11:03

Το πρώτο βήμα έγινε, απαιτείται συνέχεια…

Οι μισοί πανηγυρίζουν οι άλλοι μισοί μεμψιμοιρούν και ομολογούν πως αργήσαμε! 

Δημοσίευση 11:03’

Οι μισοί πανηγυρίζουν οι άλλοι μισοί μεμψιμοιρούν και ομολογούν πως αργήσαμε! 

Οι μισοί πανηγυρίζουν οι άλλοι μισοί μεμψιμοιρούν και ομολογούν πως αργήσαμε! Και όλα αυτά για την χθεσινή έξοδο της χώρας μας στις αγορές και την αντικατάσταση στην ουσία του παλιού ομολόγου Σαμαρά με μικρότερο επιτόκιο κατά 0,32% (σε σαφέστατα βέβαια άλλες διεθνείς συνθήκες).

Βέβαια ο λαός δεν τα πάει καλά με τα «νούμερα», εκτός από αυτά που αφορούν την καθημερινότητά του. Φυσικά και η «δοκιμαστική» αυτή έξοδος στις αγορές είναι ένα βήμα που οδηγεί στην «κανονικότητα» όπως την έχουμε ακούσει κατά επανάληψη να ακούγεται από τα χείλη των πολιτικών μας ταγών. Αυτή που χάσαμε λόγω του υπερδανεισμού της χώρας αλλά και διεθνών συγκυριών.

Σε αυτή πρέπει να μας οδηγήσει και πάλι το πολιτικό μας σύστημα και να αφήσει τις ανόητες αντιπαραθέσεις που δεν έλκουν πλέον την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Ούτε νταούλια λοιπόν, ούτε μαύρες πλερέζες η επιστροφή στην κανονικότητα περνάει ευτυχώς ή δυστυχώς και μέσα από τις αγορές. Αυτές καθορίζουν την ευδαιμονία ενός λαού σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Γι’ αυτό λοιπόν ας αντιμετωπίσουμε την χθεσινή έξοδο στις αγορές ως ένα πρώτο βήμα που έπρεπε να γίνει.

Εάν άργησε θα το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Αυτό που πρέπει όμως να γίνει τώρα είναι να βοηθήσουν όλοι να δούμε φως στην άκρη του τούνελ. Να βοηθήσουν και αυτοί με τα «νταούλια» αλλά και οι «απαισιόδοξοι» με τις πλερέζες για το καλό όλων μας.

Δεν πρέπει να παρασυρθούμε σε ατέρμονες αντιπαραθέσεις. Άλλωστε αυτός ο λαός μόνο ενωμένος μεγαλούργησε.