current views are: 15

14 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση14:03

Δεν είναι ώρα για λογοπαίγνια και επικοινωνιακά παιχνίδια

Η περιβαλλοντική καταστροφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. 

Δημοσίευση 14:03’

Η περιβαλλοντική καταστροφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. 

Η περιβαλλοντική καταστροφή στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής λαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Η αντίδραση της κρατικής μηχανής είναι φανερά αργοπορημένη και ελλιπής

Την ώρα όμως που οι φορείς αλλά και ιδιώτες παλεύουν να σταματήσουν την πορεία της πετρελαιοκηλίδας, κυβέρνηση και Αντιπολίτευση εμπλέκονται -ως είθισται άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις- σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο.

Ακούσαμε τον αρμόδιο υπουργό κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, λίγο αργότερα να διευκρινίζει ότι δεν υπέβαλλε παραίτηση αλλά έκανε λογοπαίγνιο (!). Από την μεριά του ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετέβη για αυτοψία στις πληγείσες περιοχές απ’ όπου και ζήτησε την παραίτηση Κουρουμπλή, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανικανότητα και έθεσε ως ΝΔ στη διάθεση των ειδικών τις δικές του Οργανώσεις και εθελοντές.

Η διάθεση της ΝΔ να συνδράμει στην προστασία του περιβάλλοντος είναι θεμιτή και θα πρέπει να γίνει και ευπρόσδεκτη από την κυβέρνηση. Όχι όμως στη λογική «είστε ανίκανοι», θα αναλάβουμε εμείς να διεκπαιρώσουμε το δύσκολο αυτό έργο. Ούτε από την μεριά της κυβέρνησης, δικαιολογούνται δηλώσεις ότι όλα βαίνουν ομαλώς γιατί δεν βαίνουν όταν η πετρελαιοκηλίδα έφτασε μέσα σε λίγα 24ωρα από την Σαλαμίνα στην Γλυφάδα!

Το πλήγμα που έχουν υποστεί οι περιοχές αυτές είναι τεράστιο και αυτή την ώρα όλοι πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σταματήσουν την περιβαλλοντική αυτή τραγωδία.

Χωρίς λογοπαίγνια και επικοινωνιακά παιχνίδια. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις.