ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα παιδιά δοκιμάζουν βιβλία για τη γεύση

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2015, 20:02 / Ανανεώθηκε 20 Μαΐου 2015, 16:10
Τα παιδιά δοκιμάζουν βιβλία για τη γεύση
Facebook Twitter Whatsapp

Οι εκδόσεις Λιβάνη συμμετέχουν στις Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη με τρία παιδικά βιβλία που προσκαλούν τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται σωστά.

Οι εκδόσεις Λιβάνη συμμετέχουν στις Ημέρες Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη με τρία παιδικά βιβλία που προσκαλούν τα παιδιά να μάθουν να τρέφονται σωστά.

Για τις Ημέρες Γαστρονομίες είστε σίγουρα ενημερωμένοι –άλλωστε δεν είναι η πρώτη χρονιά του θεσμού που συγκεντρώνει όλους τους λιχούδηδες και τους επαγγελματίες της γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και διαφοροποιημένο ώστε να ικανοποιεί όλες τις συνομοταξίες των γκουρμέ, τους σινεφίλ, τους οινόφιλους, τους λάτρεις των τοπικών προϊόντων και τους γονείς μέσα στο σύντομο διάστημα ενός τριήμερου,  22-24 Μαΐου.

Εμείς επί του παρόντος θα περιοριστούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις εκδηλώσεις που αφορούν σε γονείς και παιδιά που εντάσσονται στη θεματική κατηγορία Η Μικρόπολις των Γεύσεων. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Την Παρασκευή 22 Μαΐου, ώρα 10.30-11.30, στην αίθουσα soul kitchen του μουσείου η συγγραφέας Κατερίνα Μανανεδάκη θα διαβάσει από το βιβλίο της «Ο Βίτα και η Μίνη κυνηγούν μια βιταμίνη» (εκδόσεις Λιβάνη). Το στόρι είναι απλό. Ο Βίτα ένα όμορφο μα ζωηρό αγόρι και η αδελφή του η Μίνι, γλυκιά αλλά ατακτούλα μπλέκουν σε μια περιπέτεια, με την κυρία Καλή Υγεία να θέλει να τους προστατεύσει και την κυρία Κακή Διατροφή να προσπαθεί να τους παρασύρει σε… συνήθειες κακές, που φέρνουν χίλιες και δύο συμφορές! Παρέα με τα δυο αδελφάκια, τα παιδιά διασκεδάζουν και μαθαίνουν με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τα μυστικά της σωστής διατροφής. Θα ακολουθήσει δραματοποίηση με τη συμμετοχή των παιδιών.

Το Σάββατο 23 Μαΐου, ώρα 10.30-11.30, στην ίδια αίθουσα η συγγραφέας Ζωή Θεοχάρη θα διαβάσει από το βιβλίο της «Ελίτσα Μαυρομάτα» (εκδόσεις Λιβάνη), το οποίο αναφέρεται στην ελιά, στο δέντρο ως φορέα σοφίας και φυσικά στο λάδι και στις ιδιότητές του. Θα ακολουθήσει δραματοποίηση με τη συμμετοχή των παιδιών.

Τέλος, την Κυριακή 24 Μαΐου, 12.00-13.00, στην αίθουσα soul kitchen, οι συγγραφείς Λιάνα Δενεζάκη και Έρρικα Παπαβενετίου θα αφηγηθούν τις περιπέτειες των κατοίκων της Χώρας της Ροδαλής Χαράς οι οποίοι  περνούσαν τη ζωή τους με γέλια, τραγούδια και πολύχρωμες γιορτές όσο ήταν ασφαλής η πυραμίδα που είχε χαρίσει πριν από αιώνες η πρώτη Νεραϊδοβασίλισσα στον βασιλιά Ροδαλοαίματο.

Ημέρες Γαστρονομίας, Μουσείο Μπενάκη Κτίριο Οδού Πειραιώς 138, Πειραιώς, 22-24 Μαΐου. Τιμή κανονικού εισιτηρίου: 10€/ημέρα και 25€ το 3ήμερο, παιδικό  (ηλικίες 4 -12): 5€/ημέρα και 12€ το 3ήμερο.