current views are: 6

5 Σεπτεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:07

ΦantastiCon στην Ελληνοαμερικανική Ένωση!

Το  1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φανταστικό γίνεται πραγματικότητα

Δημοσίευση 05:07’
αρθρο-newpost

Το  1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φανταστικό γίνεται πραγματικότητα

Το  1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Φανταστικό γίνεται πραγματικότητα

Ένα συνέδριο αλλιώτικο από τα άλλα θα ανοίξει τις «εργασίες» του το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στον φιλόξενο χώρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Αλλιώτικο, διότι απευθύνεται στους φίλους του Φανταστικού σε όλες τις μορφές του (λογοτεχνία, κόμικς, κινηματογράφος, θέατρο, μουσική, παιχνίδια κ.ά.) και στοχεύει, εκτός από την ανταλλαγή απόψεων, στο απλό και ανόθευτο fun.

Για τον σκοπό αυτό, οι διοργανωτές του συνεδρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού και η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Hellenic American College (HAEC), φρόντισαν ώστε το πρόγραμμα να έχει απ’ όλα: happenings, προβολές ταινιών, τουρνουά επιτραπέζιων παιχνιδιών, επιμορφωτικά σεμινάρια και workshops, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαγωνισμούς, κληρώσεις και παρελάσεις, ακόμα και συναυλία με ρεπερτόριο αποκλειστικά από έργα fantasy.

Το ΦantastiCon που θα διαρκέσει ένα διήμερο απευθύνεται σε όλους τους φίλους του Φανταστικού, ανεξαρτήτως ηλικίας, γνώσεων ή προτίμησης για συγκεκριμένο υπο-είδος: Παραμύθι, θρύλος, ηρωική και επική φαντασία, επιστημονική φαντασία, τρόμος –όλα έχουν τη θέση τους.

ΦantastiCon 2015, 3 & 4 Οκτωβρίου 2015, 11:00 – 21:00, Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Είσοδος Ελεύθερη. Πληροφορίες: Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Φανταστικού  (www. fantasticon.gr , fantasticongr@gmail.com),  Ελληνοαμερικανική Ένωση, 210 3680900 (εσωτ. 152) (culture@hau.gr).