ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εμπρός με γιόγκα

Δημοσίευση 23 Νοεμβρίου 2015, 22:01 / Ανανεώθηκε 23 Νοεμβρίου 2015, 19:27
Εμπρός με γιόγκα
Facebook Twitter Whatsapp

Κάθε Τετάρτη 16:00 -18:00 ο Γιούλης Μηνάς παραδίδει μαθήματα γιόγκα στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.

Κάθε Τετάρτη 16:00 -18:00 ο Γιούλης Μηνάς παραδίδει μαθήματα γιόγκα στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός.

Αν νιώθετε ότι έχετε χάσει τη μπάλα –ή είστε κοντά-, αν το σώμα σας και το μυαλό σας εκπέμπουν sos, τότε αυτή η αναγγελία σας αφορά. Διότι δεν υπάρχει καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος για να «καθαρίσουμε» τον εσωτερικό κόσμο μας από παρεμβολές και παράσιτα από τη γιόγκα σε όλες τις μορφές της.

Στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός λοιπόν κάθε Τετάρτη απόγευμα ο yoga instructor Γιούλης Μηνάς θα παραδίδει μαθήματα Iyengar Yoga, μια μορφή Hatha Yoga που δίνει έμφαση στη στάση του σώματος και την αναπνοή –ό,τι πρέπει δηλαδή για να αποβάλει κανείς την ένταση και να θερίσει τα πρώτα οφέλη από την άσκηση.

Διότι η γιόγκα, εκτός από φιλοσοφικό σύστημα, είναι και τρόπος άσκησης με άμεσα και αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία των ασκούμενων: καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, αποτελεσματικότερη λειτουργία της καρδιάς, αύξηση των ενδορφινών, ανθεκτικότητα στο στρες, αύξηση της ελαστικότητας των ιστών τόσο του μυοσκελετικού συστήματος όσο και των εσωτερικών οργάνων, βελτίωση της αναπνευστικής  ικανότητας, μείωση του πόνου, αύξηση εγκεφαλικών κυμάτων Άλφα και Θήτα που δρουν ηρεμιστικά στον εγκέφαλο, κ.λπ.

Φυσικά, η συμμετοχή στα μαθήματα απαιτεί από τους ενδιαφερόμενους και έναν βαθμό πειθαρχίας: Συνέπεια στην παρακολούθηση –κάθε μάθημα που χάνει κάποιος είναι εμπόδιο στην πρόοδο του ίδιου και της ομάδας-, σεβασμός στους υπόλοιπους ασκούμενους –απαγορεύεται η χρήση κινητών στο χώρο-, προσοχή στις οδηγίες του εκπαιδευτή.

Οι ενδιαφερόμενοι να πάρετε μέρος στα μαθήματα θα πρέπει να επικοινωνήστε στο τηλ. 693779372, στο e-mail: [email protected] ή στο fb: Minas Gioulis.

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα, http://www.embros.gr