ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κάνει πάρτι

Δημοσίευση 12 Δεκεμβρίου 2015, 13:01 / Ανανεώθηκε 11 Δεκεμβρίου 2015, 22:13
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης κάνει πάρτι
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πολιτιστικός οργανισμός NEON και το μουσείο μας προσκαλούν σε ένα late night party με πολλή τέχνη και δυνατή μουσική την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Ο πολιτιστικός οργανισμός NEON και το μουσείο μας προσκαλούν σε ένα late night party με πολλή τέχνη και δυνατή μουσική την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Όσοι δεν προλάβατε έως τώρα να περάσετε από την έκθεση έργων του Mario Merz «Numbers are Prehistoric» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τώρα είναι η ευκαιρία σας. Κι αυτό διότι, λόγω Χριστουγέννων, το μουσείο θα παραμείνει την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ανοιχτό ως τα μεσάνυχτα μετά μουσικής για να μας δώσει τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τα έργα του εμβληματικού ιταλού καλλιτέχνη που το όνομά του ταυτίζεται με το κίνημα της Arte Povera.

Όμως, ας κάνουμε για λίγο στάση στον ίδιο τον καλλιτέχνη. Ο Mario Mertz που «έφυγε» το 2003 υπήρξε, μαζί με τη σύζυγό του Marisa Mertz, μια από τις κορυφαίες μορφές της ευρωπαϊκής τέχνης την μεταπολεμική περίοδο. Σε αντίθεση με τους σύγχρονους του αμερικανούς ζωγράφους που ακολούθησαν τον δρόμο του αφηρημένου εξπρεσιονισμού και της συνακόλουθης έμφασης στην υποκειμενικότητα του βλέμματος, στον αυθορμητισμό της καλλιτεχνικής χειρονομίας και στην σημασία της υποσυνείδητης επιθυμίας, ο Mertz πρότεινε το άνοιγμα της τέχνης στους εξωτερικούς παράγοντες, στην αρχιτεκτονική και στην επιστήμη, αξιοποιώντας κοινόχρηστα υλικά, συνήθως φτηνά, για να εκφράσει πολύπλοκες έννοιες. Ανάμεσα στα πιο γνωστά έργα του ήταν τα ιγκλού που κατασκεύασε από μια τεράστια ποικιλία υλικών, τα έργα από νέον σωλήνες που εμπνέονται από την ακολουθία Fibonacci και τα έργα που αξιοποιούν γραμμές, αριθμούς και λέξεις.

Η έκθεση που «τρέχει» εδώ και κάποιο διάστημα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΝΕΟΝ σε συνεργασία με το Fondazione Merz είναι η πρώτη έκθεση-επισκόπηση του έργου του καλλιτέχνη που φιλοξενείται σε ελληνικό μουσείο. Ανάμεσα στα έργα που εκτίθενται περιλαμβάνονται και κομμάτια που δεν έχουν παρουσιαστεί ξανά.

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, οι βραδινοί επισκέπτες του μουσείου θα έχουν τη δυνατότητα από τις 21:00 ως τις 24:00 να περιηγηθούν την έκθεση παρέα με μουσικές από τον Εν Λευκώ 87.7 και την Kafka.

 

NEON & Cycladic Late Night Party, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, τηλ. 210 7228321-3, ώρες 21:00 - 24:00. Είσοδος ελεύθερη.

Η έκθεση «Numbers are Prehistoric» θα διαρκέσει έως 31 Ιανουαρίου.