current views are: 13

18 Μαρτίου 2016
Δημοσίευση18:11

Comicdom Con Athens 2016: Έ-ε-ερχεται!

Το γνωστό φεστιβάλ κόμικς ανοίγει πανιά στις 15 Απριλίου με περισσότερες συμμετοχές, δράσεις, εκδηλώσεις και street events.

Δημοσίευση 18:11’

Το γνωστό φεστιβάλ κόμικς ανοίγει πανιά στις 15 Απριλίου με περισσότερες συμμετοχές, δράσεις, εκδηλώσεις και street events.

Το γνωστό φεστιβάλ κόμικς ανοίγει πανιά στις 15 Απριλίου με περισσότερες συμμετοχές, δράσεις, εκδηλώσεις και street events.

Το Comicdom Con Athens γίνεται έντεκα χρονών και ανοίγεται σε νέες περιπέτειες. Καταρχάς από άποψη venues. Έτσι, εκτός από την Ελληνοαμερικανική Ένωση που φιλοξενεί τη διοργάνωση από τα πρώτα της βήματα, το φετινό φεστιβάλ θα απλώνεται σε δύο ακόμα χώρους -το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων– και θα αγκαλιάζει ολόκληρη τη Νεάπολη μέσα από δράσεις, εκδηλώσεις και  street events.

Δυο-τρία πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για το Comicdom Con Athens 2016…

Καλεσμένοι θα είναι:

  • Ο Βρετανός Charlie Adlard, επί 12 χρόνια σχεδιαστής του THE WALKING DEAD, της σειράς comics που ενέπνευσε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της σύγχρονης pop κουλτούρας και πυροδότησε την παγκόσμια zombie-mania.
  • Ο Ted Benoit, διάσημος Γάλλος δημιουργός, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικά έντυπα, όπως το À SUIVRE και το METAL HURLANT, ενώ είναι και ένας από τους καλλιτέχνες που αναβίωσαν τη θρυλική σειρά του Edgar P. Jacobs, BLAKE & MORTIMER.
  • Ο Al Ewing, Βρετανός συγγραφέας comics, που αυτή την περίοδο γράφει τους δημοφιλείς τίτλους της Marvel, ULTIMATES, NEW AVENGERS και CONTEST OF CHAMPIONS.
  • Ο Goran Sudzuka, βραβευμένος με Eisner Award Κροάτης σχεδιαστής comics και εικονογράφος, με συνεργασίες που εκτείνονται από τη γαλλική Delcourt, μέχρι την αμερικανική DC Comics.
  • Ο P.J. Holden, Βορειοϊρλανδός σχεδιαστής, γνωστός για τη δουλειά του στο 2000AD, όπου έχει σχεδιάσει ιστορίες με τους Judge Dredd, Rogue Trooper, κ.ά. (Η επίσκεψή του πραγματοποιείται με τη συμβολή της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Αθήνα)
  • Η Christina Plaka, η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης manga της Γερμανίας, και κάτοχος του πρώτου παγκοσμίως master στις “Σπουδές Manga”. (Η επίσκεψή της πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe)
  • Ο Mysh, Ισραηλινός δημιουργός comics και animator, σκηνοθέτης και σχεδιαστής μιας πλειάδας τηλεοπτικών σειρών, ταινιών μικρού μήκους, μουσικών βίντεο κλιπ και comics. (Η επίσκεψή του πραγματοποιείται με την συμβολή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα)
  • Η Sookyoung Yoo, Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια, με αντικείμενο την οπτική έκφραση των manga, και τα manga για γυναίκες.

Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος θα είναι ο Tomek, ο οποίος επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2016.

Πέραν της καθιερωμένης πλέον κεντρικής έκθεσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, εντάσσεται από φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, η ιστορική έκθεση comics και εικονογράφησης Εν Αιθρία, με περισσότερους από 50 καταξιωμένους, αλλά και νέους Έλληνες δημιουργούς στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016 θα περιλαμβάνει, επίσης, sketch events, προβολές, workshops από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, παιδικό πρόγραμμα, τον υπερ-δημοφιλή διαγωνισμό Comicdom Cosplay, καθώς και τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς.

Για να μάθετε τα ονόματα των υπολοίπων καλεσμένων –δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα- καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μείνετε συντονισμένοι στο comicdom-con.gr

Comicdom Con Athens 2016, Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι / Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι / Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου, 11:00 – 21:30. Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες: Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Είσοδος ελεύθερη


σχετικα αρθρα