ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σαίξπηρ όλος στον Ιανό

Δημοσίευση 13 Απριλίου 2016, 16:11 / Ανανεώθηκε 13 Απριλίου 2016, 16:11
Ο Σαίξπηρ όλος στον Ιανό
Facebook Twitter Whatsapp

Με ένα χορταστικό αφιέρωμα και εκπτώσεις γιορτάζει τα «γενέθλια» του βάρδου το γνωστό βιβλιοπωλείο στις 18 Απριλίου

Με ένα χορταστικό αφιέρωμα και εκπτώσεις γιορτάζει τα «γενέθλια» του βάρδου το γνωστό βιβλιοπωλείο στις 18 Απριλίου

Για τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ έχετε βαρεθεί να διαβάζετε το τελευταίο διάστημα –παρ’ όλα αυτά θα το ξαναπούμε: Το 2016 είναι «έτος Σαίξπηρ» αφού φέτος συμπληρώνονται 450 χρόνια από τη γέννηση και 400 από τον θάνατο του ποιητή.

Και επειδή το έθιμο θέλει την 23η Απριλίου ημέρα γενεθλίων του βάρδου και την ημέρα εκείνη πραγματοποιούνται πλήθος εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, οι «Θεατρικές συναντήσεις» που επιμελείται ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου αφιερώνουν στο Sir Willy την συνάντηση της Δευτέρας 18 Απριλίου.

Στη συνάντηση θα πάρουν μέρος οι: Μάνος Ελευθερίου, Δανάη Επιθυμιάδη, Μάνος Καρατζογιάννης, Μαρία Κίτσου, Βλαδίμηρος Κυριακίδη, Καίτη Κωνσταντίνου, Άλκηστη Πουλοπούλου, Τάκης Τζαμαριάς, Νίκος Χατζόπουλος, Αιμίλιος Χειλάκης, Γιάννης Χουβαρδάς και Γιάννης Μετζικώφ.

Οι 12 καλλιτέχνες που έχουν συνδέσει το έργο τους με τη δραματουργία του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα θα συζητήσουν με τον Νίκο Θρασυβούλου για το θεατρικό έργο και τη σκηνική αναπαράσταση του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.  

Και μια υποσημείωση: Σε όλη τη διάρκεια του Απριλίου τα έργα του Σαίξπηρ θα πωλούνται με 30% έκπτωση (εξαιρούνται τα βιβλία πρόσφατης κυκλοφορίας που εμπίπτουν στον νόμο για την ενιαία τιμή)

Αφιέρωμα στον Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, Δευτέρα 18 Απριλίου, ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη. Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και από το παρακάτω link: https://www.youtube.com/watch?v=6EV-oC5aYa8&feature=youtu.be