ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι νέοι αρχιτέκτονες έχουν τον λόγο στην πλατεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονικής

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2016, 05:01 / Ανανεώθηκε 16 Ιουνίου 2016, 19:26
Οι νέοι αρχιτέκτονες έχουν τον λόγο στην πλατεία Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονικής
Facebook Twitter Whatsapp

Εργαστήριο σύνθεσης και κατασκευής αντικειμένων αστικής κρίσης τα οποία  θα χρησιμοποιηθούν από το κοινό όλη το καλοκαίρι οργανώνει ο ΟΜΜΘ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης

Εργαστήριο σύνθεσης και κατασκευής αντικειμένων αστικής κρίσης τα οποία  θα χρησιμοποιηθούν από το κοινό όλη το καλοκαίρι οργανώνει ο ΟΜΜΘ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης

Πώς θα μπορούσε η πλατεία ανάμεσα στα κτίρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης να γίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης και συγχρόνως σημείο αναφοράς σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο αστικό τοπίο; Το ερώτημα απασχόλησε σε βάθος τους υπεύθυνους του οργανισμού που προβληματίζονταν από την «απροθυμία» των κατοίκων να συνεχίσουν τη βόλτα τους κατά μήκος της παραλίας της πόλης από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προς το Παλατάκι.

Για να αντιστρέψουν το «κλίμα» και να ενθαρρύνουν τους πολίτες να εκμεταλλευτούν τον υπαίθριο χώρο γύρω από το Μέγαρο, ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης οργανώνει εργαστήριο σύνθεσης και κατασκευής αντικειμένων αστικής χρήσης για φοιτητές/-τριες και νέους αρχιτέκτονες κάτω των 40 ετών. Το εργαστήριο θα διαρκέσει από τις 11 Ιουνίου έως τις 16 Ιουνίου και τα αντικείμενα που θα κατασκευαστούν θα παραμείνουν στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου Θεσσαλονίκης και θα χρησιμοποιηθούν από το κοινό σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα δοθούν δύο διαλέξεις, μία από τη Δάφνη Τραγάκη, λέκτορα στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα «Ηχοτοπία / Αντηχήσεις» και μία από το Θανάση Μπάμπαλη, βιομηχανικό σχεδιαστή, με θέμα «Σχεδιασμός προϊόντων και επίπλων: case studies»

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εργαστήριο, θα πρέπει να συμπληρώσουν έως την Τρίτη 7 Ιουνίου, στις 12 μ., ηλεκτρονική φόρμα ‒ αίτηση συμμετοχής, την οποία θα βρουν στη διεύθυνση http://www.w-o-workshop.com/

Όλα τα αντικείμενα θα παραχθούν από το ίδιο υλικό, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά την έναρξη του εργαστηρίου. Το υλικό και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν κατά τις κατασκευές θα δοθούν από τους διοργανωτές.

Το εργαστήριο έχει περιορισμένες θέσεις και για το λόγο αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. ​Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 50€ και το αντίτιμο θα καταβληθεί κατά την έναρξη του εργαστηρίου. 

Βεβαιώσεις συμμετοχής θα δοθούν σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής κατά την έναρξη της έκθεσης κατασκευών στις 21 Ιουνίου.

WORKSHOP: Σχεδιάζοντας στο Μέγαρο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 11 – 16 Ιουνίου 2016. Κόστος συμμετοχής: 50 €. Αιτήσεις συμμετοχής: http://www.w-o-workshop.com/. Σελίδα εκδήλωσης: http://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=3&tcheid=1690. Σελίδα facebook: https://www.facebook.com/w.o.workshop/?fref=ts. Πληροφορίες: Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, Επιμενίδου 19, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310.284.510, e-mail: [email protected]