ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σπάστε τις αλυσίδες του trafficking. Φεστιβάλ BreakTheChain

Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου 2016, 18:01 / Ανανεώθηκε 19 Οκτωβρίου 2016, 16:23
Σπάστε τις αλυσίδες του trafficking. Φεστιβάλ BreakTheChain
Facebook Twitter Whatsapp

Το φεστιβάλ BreakTheChain για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων επιστρέφει στην Τεχνόπολη στις 22 και 23 Οκτωβρίου. Δείτε το πρόγραμμα

Το φεστιβάλ BreakTheChain για την καταπολέμηση της εμπορίας και εκμετάλλευσης ανθρώπων επιστρέφει στην Τεχνόπολη στις 22 και 23 Οκτωβρίου. Δείτε το πρόγραμμα

Η 18η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Anti-Trafficking από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να μας υπενθυμίζει την ανάγκη να επαγρυπνούμε καθημερινά απέναντι σε φαινόμενα «εμπορίας» ανθρώπων, ιδιαίτερα όταν εκείνοι προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, απροστάτευτα παιδιά, γυναίκες-θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, πρόσφυγες.  

Στην Αθήνα, η ημέρα θα «γιορταστεί» με μια μικρή καθυστέρηση, το σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου, στην Τεχνόπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το φεστιβάλ BreakTheChain. Το πολυθεµατικό Φεστιβάλ έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέµατα που αφορούν στην εµπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο (Αnti-Τrafficking Campaign). Περιλαμβάνει ενημερωτικές, επιστημονικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, µε τη συµµετοχή σημαντικών φορέων – εταίρων, οργανισµών, ιδιωτικών εταιρειών. Οµάδες τέχνης, δηµιουργοί, προσωπικότητες και καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε µια «γιορτή» ενεργοποίησης, κατά της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων.

Το Φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εµπορίας Ανθρώπων (Trafficking) του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία µε την Τεχνόπολη του Δήµου Αθηναίων.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Δείτε τις θεματικές ενότητες της ημερίδας με τίτλο «Σπάσε την αλυσίδα της Εμπορίας και Εκμετάλλευσης Ανθρώπων» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, 10.00 – 17.00:

♦ Η ανίχνευση και ο εντοπισμός θυμάτων εμπορίας στο πλαίσιο της διαχείρισης των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών
♦ Οι γκρίζες ζώνες της σεξουαλικής εκμετάλλευσης
♦ Μορφές εκμετάλλευσης ευάλωτων παιδιών
♦ Η ένταξη της εκπαίδευσης των Ανθώπινων Δικαιωμάτων σε Προγράμματα Σπουδών
♦ Ο ρόλος του Ιδιωτικού Τομέα στην καταπολέμηση της Εμπορίας και ΕκμετάλλευσηςΑνθρώπων

Η προστιθέμενη αξία της διοργάνωσης της Ημερίδας είναι ότι θα κατατεθούν απόψεις για ζητήματα που δεν έχουν αποτελέσει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης, όπως η διασύνδεση των προσφυγικών ροών με την εμπορία και εκμετάλλευση, η συμβολή στην ταυτοποίηση πιθανών θυμάτων από φορείς που δεν έχουν ενεργοποιηθεί, η εξαναγκαστική εγκληματικότητα, το survivalsex και το καθεστώς της πορνείας, η επιτακτική ανάγκη της εκπαίδευσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σχολεία.