current views are: 11

21 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:00

Puppeteria σημαίνει δημιουργία

Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης για παιδιά και ενήλικες, με αφορμή το κουκλοθέατρο, λειτουργεί στη Νέα Σμύρνη

Δημοσίευση 15:00’

Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης για παιδιά και ενήλικες, με αφορμή το κουκλοθέατρο, λειτουργεί στη Νέα Σμύρνη

Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης για παιδιά και ενήλικες, με αφορμή το κουκλοθέατρο, λειτουργεί στη Νέα Σμύρνη

Η τέχνη του κουκλοθεάτρου βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της Puppeteria, του ολοκαίνουργιου χώρου καλλιτεχνικής έκφρασης που άνοιξε στη Νέα Σμύρνη από την Οικογένεια Σοφιανού, τους οποίους γνωρίσαμε μέσα από τις παραστάσεις και τις τηλεοπτικές παραγωγές τους (κορυφαία η «Φρουτοπία» βασισμένη στα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά). Εκεί, μικροί και μεγάλοι μπορούν να μυηθούν στα μυστικά του κουκλοθεάτρου – κατασκευή κούκλας, τεχνική παιξίματος, στήσιμο κουκλοθεατρικής παράστασης, μουσική, ζωγραφική, μυθοπλασία-, να απολαύσουν παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις, να συνεργαστούν με άλλους φίλους της Puppeteria σε κοινά projects στο πλαίσιο των εργαστηρίων.

Πρόγραμμα παραστάσεων 2016-17:

Κυριακή 20 & Κυριακή 27 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 17:00

Ο Σκούφης στην Αφρική (από 4 ετών- διάρκεια 50 λεπτά)

Ο Σκούφης κι ο Φάνης στην Αφρική ζουν τρομερές περιπέτειες με το φαφούτικο λιοντάρι, το ορφανό ελεφαντάκι, τον φτωχό πρίγκιπα Αμπού και την πριγκίπισσα Μπαάνο. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων που με αφορμή μια χούφτα καραμέλες έχει ένα χαρούμενο τέλος και χαρίζει σε όλους ένα πολύ χρήσιμο μήνυμα.

Κυριακή 4 & Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 17:00

Αλεπού, κοράκι και λελέκι (από 3 ετών- διάρκεια  38 λεπτά σε 2 μέρη)

Η πονηρή αλεπού θέλει να κλέψει από το κοράκι το τυρί, ενώ κοροϊδεύει το νηστικό λελέκι προσφέροντάς του μια σούπα που εκείνο δεν μπορεί να φάει. Θα μείνει ατιμώρητη; 2 μύθοι του Αισώπου με πολύ χρήσιμο δίδαγμα για τους μικρούς θεατές.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 6 ευρώ

Πρόγραμμα καλλιτεχνικών εργαστηρίων 2016-17:

Τρίτη:

17:30-19:00 | Εργαστήριο Κατασκευών. Χειροτεχνίες με χρήση υλικών ανακύκλωσης και μετατροπή τους σε κοστούμια, σκηνικά και κάθε είδους έργου τέχνης. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκων: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

19:30-21:00 | Εργαστήριο Κουκλοθεάτρου Κατασκευή κούκλας, τεχνική παιξίματος, στήσιμο κουκλοθεατρικής παράστασης. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκουσα: Ήβη Σοφιανού

Τετάρτη:

17:30-19:00 | Εργαστήριο Θεάτρου Θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια κίνησης, ρυθμού, φαντασίας, μυθοπλασίας, παντομίμα, στήσιμο θεατρικής παράστασης. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκουσα: Γαρυφαλλιά Μαρούλη

Πέμπτη:

18:30-20:00 | Εργαστήριο Ζωγραφικής Ζωγραφική, κολλάζ, φροτάζ, αποτυπώματα, κόμιξ, animation, stop motion, αναδρομή στην ιστορία της Ζωγραφικής, επισκέψεις σε μουσεία. (για παιδιά από 4 και πάνω) Διδάσκων: Αντώνης Σκαμπαβίριας

Παρασκευή:

17:30-19:00 | Εργαστήριο Μουσικής Παιχνίδια κίνησης, συγκέντρωσης, μνήμης και ρυθμού, κατασκευές οργάνων και διδασκαλία παιξίματος. (για παιδιά από 5 και πάνω) Διδάσκουσα: Αντιγόνη Αλεβιζοπούλου

Μουσική

(παιδιά από 5 ετών κι άνω)

Παιχνίδια κίνησης, συγκέντρωσης, μνήμης και ρυθμού, κατασκευές οργάνων και διδασκαλία παιξίματος.

Διδάσκουσα: Αντιγόνη Αλεβιζοπούλου

Πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγός με πτυχία από το Εθνικό Ωδείο, το Αττικό Ωδείο Αθηνών και Master of the Arts in Music Education από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έγραψε το μουσικοπαιδαγωγικό παραμύθι «Οι 3 Μουσικοφύλακες και το Πλοίο της Χαράς». Το 2016 έγινε ερασιτεχνική μουσικοθεατρική παιδική παράσταση.                                                                                                                                

Ζωγραφική

(για παιδιά από 4 και άνω)

Ζωγραφική, κολλάζ, φροτάζ, αποτυπώματα, κόμιξ, animation, stop motion, αναδρομή στην ιστορία της Ζωγραφικής, επισκέψεις σε μουσεία.

Διδάσκων: Αντώνης Σκαμπαβίριας

Ζωγράφος που σπούδασε πλάι στον ζωγράφο Γιώργο Ρόρρη. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, έχει δραστηριοποιηθεί σε διάφορους τομείς εφαρμοσμένης ζωγραφικής (εξώφυλλα και τοιχογραφίες) ενώ συμμετείχε ως ζωγράφος/animator στην ταινία “Loving Vincent”.

Κουκλοθέατρο

(για παιδιά από 4 και άνω)

Κατασκευή μάσκας και κούκλας. Παίξιμο κούκλας. Στήσιμο ενός έργου για κουκλοθέατρο.

Διδάσκουσα: Ήβη Σοφιανού

Παραγωγός, σκηνοθέτις, σεναριογράφος, κουκλοπαίκτρια. Η Οικ. Σοφιανού θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς σκηνές κουκλοθεάτρου και είναι γνωστή για τα παιδικά τηλεοπτικά προγράμματα που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στα διεθνή φεστιβάλ.

Κατασκευές

(για παιδιά από 4 και άνω)

Κατασκευές με χρήση υλικών ανακύκλωσης και μετατροπή τους σε κοστούμια, σκηνικά και κάθε είδους έργου τέχνης.

Διδάσκων: Αλέξανδρος Κομπόγιωργας

Σκηνοθέτης, ηθοποιός με πολύχρονη καριέρα στο θέατρο, την τηλεόραση και τις μεταγλωττίσεις. Σκηνογράφος και ενδυματολόγος για πολλές παραστάσεις στο θέατρο. 

Θέατρο

(για παιδιά από 4 και άνω)

Παιχνίδια κίνησης, ρυθμού, φαντασίας, μυθοπλασίας, παντομίμα, στήσιμο θεατρικής παράστασης.

Διδάσκουσα: Γαρυφαλλιά Μαρούλη

Ηθοποιός, εμψυχώτρια, κλόουν σε παιδικά πάρτι, με εμπειρία στο θεατρικό μακιγιάζ, ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Τέχνης Πλους» και συμμετοχή ως ηθοποιός σε φεστιβάλ και το θέατρο.

Puppeteria, Αφροδίτης 5, Νέα Σμύρνη. Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο τηλ.  210 9328191 (Τρίτη ως Κυριακή 17:00-21:00) ή στο facebook.com/puppeteria.greece