ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

H Ξένια Καλογεροπούλου στα Public Tσιμισκή

Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2016, 16:01 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2016, 12:47
H Ξένια Καλογεροπούλου στα Public Tσιμισκή
Facebook Twitter Whatsapp

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η ηθοποιός και συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της για παιδιά «Παραμύθια με την Ξένια» και το βραβευμένο «Γράμμα στον Κωστή»

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η ηθοποιός και συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της για παιδιά «Παραμύθια με την Ξένια» και το βραβευμένο «Γράμμα στον Κωστή»

Η αγαπημένη όλων των γενεών και των ηλικιών Ξένια Καλογεροπούλου θα βρεθεί για μια μέρα στη Θεσσαλονίκη, στα Public της οδού Tσιμισκή, για να συναντήσει τους αναγνώστες της και να μιλήσει μαζί τους για τα βιβλία της και τους ήρωές της.

Η ηθοποιός και συγγραφέας θα μιλήσει για το βραβευμένο με το βραβείο κοινού Public 2016, κατηγορία non-fiction (δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία), «Γράμμα στον Κωστή», που κυκλοφόρησε μέσα στο 2015 από τις εκδόσεις Πατάκη, και το φρεσκότατο «Παραμύθια με την Ξένια» που είδε το φως το καλοκαίρι από τις εκδόσεις Μάρτης.

Με την Ξένια Καλογεροπούλου θα συνομιλήσει η συγγραφέας Αλεξάνδρα Μητσιάλη

Λίγα λόγια για το «Γράμμα στον Κωστή»:

Ένα συγκλονιστικό γράμμα από την Ξένια Καλογεροπούλου στον σύζυγό της Κωστή Σκαλιόρα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Οκτώβριο του 2013. Μέσα από τις γραμμές του, η συγγραφέας ανασυστήνει μια Ελλάδα που πια δεν υπάρχει: αστικά σαλόνια, λαϊκοί θίασοι, τα ελληνικά νησιά του ’40 και του ’50, η εμπορική κινηματογραφική παραγωγή και το μη εμπορικό θέατρο της δεκαετίας του ’60, η εφταετία όπως την έζησαν, κυρίως, οι θεατράνθρωποι. Κι ύστερα, ο χρόνος κυλάει κι όλο εκείνο το παρελθόν ελίσσεται μέσα απ’ τις δεκαετίες για να συναντήσει το παρόν μας, φέρνοντας μαζί του ότι άντεξε στον καιρό.

Λίγα λόγια για τα «Παραμύθια με την Ξένια»:

Η Ξένια Καλογεροπούλου επιλέγει παραμύθια από όλο τον κόσμο, τα ξαναγράφει και μας τα αφηγείται με τον δικό της τρόπο, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια στο θέατρο Πόρτα, ενώ ο Φίλιππος Φωτιάδης τα ζωντανεύει με τις πρωτότυπες εικόνες του. Μια ξεχωριστή συνεργασία σε βιβλίο με cd, για να διαβάζεις και να ακούς ξανά και ξανά, από έναν ξεχωριστό εκδοτικό οίκο (Μάρτης) που τα τελευταία χρόνια μας έχει δώσει εξαιρετικά βιβλία για παιδιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Public, Tσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου από τις 18:00 μέχρι τις 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

Υ.Γ. Για τους φίλους της Ξένιας Καλογεροπούλου, να θυμίσουμε ότι η Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ παρουσιάζει εδώ και μερικές εβδομάδες το παιδικό έργο «Οικογένεια Νώε» της ίδιας και του Θωμά Μοσχόπουλου. Δείτε ΕΔΩ το σχετικό άρθρο.