current views are: 11

3 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση09:31

Το Royal Oak της Audemars Piguet γιόρτασε τα 40 του χρόνια

Το Royal Oak, το γυναικείο ρολόι της Audemars Piguet, γιορτάζει τα 40α του γενέθλια και η εταιρεία αποκάλυψε το νέο Royal Oak Frosted Gold 

Δημοσίευση 09:31’

Το Royal Oak, το γυναικείο ρολόι της Audemars Piguet, γιορτάζει τα 40α του γενέθλια και η εταιρεία αποκάλυψε το νέο Royal Oak Frosted Gold 

Το Royal Oak, το γυναικείο ρολόι της Audemars Piguet, γιορτάζει τα 40α του γενέθλια και η εταιρεία αποκάλυψε το νέο Royal Oak Frosted Gold σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην Φλωρεντία. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή πιο μοντέρα εκδοχή ενός ιστορικού σχεδίου, που δημιουργήθηκε με τη συνεργασία της Carolina Bucci,  μίας  διάσημης σχεδιάστριας κοσμημάτων από την Φλωρεντία. 

Η Audemars Piguet γιόρτασε αυτή την «αποκάλυψη» με ένα gala dinner στο Palazzo Vecchio, παρουσία της ηθοποιού και brand ambassador Freida Pinto, της σχεδιάστριας κοσμημάτων Carolina Bucci και της ωρολογοποιού Jacqueline Dimier, τη σχεδιάστρια του πρώτου γυναικείου Royal Oak το 1976.

Η Jasmine Audemars, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο François-Henry Bennahmias, Chief Executive Officer, καλωσόρισαν τους 200 καλεσμένους τους σε ένα δείπνο που επιμελήθηκε ο βραβευμένος με 3* Chef Annie Féolde. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα  κονσέρτο από τον Brocken Back, προσφέροντας σε όλους τους καλεσμένους μία γεύση από τις μοναδικές βραδιές της Φλωρεντίας.

Το λανσάρισμα του Royal Oak Frosted Gold εμπλουτίζει την παράδοση της Audemars Piguet στον πειραματισμό με τις τεχνικές των κοσμημάτων. Το  κύριο χαρακτηριστικό του έγκειται στη λάμψη του, η οποία προέρχεται από μία αρχαία τεχνική σφυριλάτησης, γνωστή και ως τεχνική της Φλωρεντίας.  Η Carolina Bucci χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική στα σημερινά κοσμήματα, ενώ οι ωρολογοποιοί της Audemars Piguet τη χρησιμοποίησαν για την κατασκευή του Royal Oak.

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να μπορέσουν οι τεχνίτες να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνική χωρίς  να αλλοιώσουν τις απαλές γραμμές που χαρακτηρίζουν το Royal Oak. Χρειάστηκαν μήνες δοκιμών ανάμεσα στους τεχνίτες της Bucci και της Audemars Piguet ώστε να επιτύχουν να δημιουργήσουν εκείνη την επιφάνεια του χρυσού που μαγνητίζει το φως με τέτοιο τρόπο ώστε να λαμπιρίζει ενώ ταυτόχρονα να κρατάει την απαλότητα και την ελαστικότητα του χαρακτηριστικού μπρασελέ του Royal Oak.

Ήταν μία άκρως  ενδιαφέρουσα αλχημεία: τίποτα δεν προστέθηκε, τίποτα δεν αφαιρέθηκε, κι όμως είναι ένα καινούργιο ρολόι. Σηματοδοτώντας τα 40α γενέθλια, το λανσάρισμα του Royal Oak Frosted Gold γιορτάζει το πρώτο ρολόι που κατάσκευάστηκε από την Jacqueline Dimier το 1976. Η Jacqueline Dimier, μία από τις ελάχιστες ωρολογοποιούς νέας γενιάς, δημιούργησε μία σειρά από σχέδια ρολογιών, τόσο αντρικών όσο και γυναικείων, εδραιώνοντας μία «σχεδιαστική γλώσσα» που χρησιμοποιήται ακόμα.

To νέο Royal Oak Frosted Gold καθώς επίσης και ολόκληρη η συλλογή της  Audemars Piguet θα βρίσκεται στην ανανεωμένη Boutique της εταιρείας που βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου 21.