ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μάρτιος για όλη την οικογένεια στον Ελληνικό Κόσμο

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2017, 09:01 / Ανανεώθηκε 3 Μαρτίου 2017, 17:29
Μάρτιος για όλη την οικογένεια στον Ελληνικό Κόσμο
Facebook Twitter Whatsapp

Τα παιδιά 3 έως 12 χρονών θα βρουν τη χαρά τους με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος κάθε Σάββατο και Κυριακή

Τα παιδιά 3 έως 12 χρονών θα βρουν τη χαρά τους με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος κάθε Σάββατο και Κυριακή

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 5 ετών:

«Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης» (4 Μαρτίου)

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙMEοχώρας τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να φέρει πίσω το χορό και το τραγούδι.

«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούρια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό τα παιδιά ζεσταίνουν τις φωνές τους, βάζουν τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουν τις νότες, γνωρίζουν τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

«Φεγγαράκι μου λαμπρό…» (11 Μαρτίου)

«...θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»

Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο βήμα για την παιδικότητα!

Είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και επιβιβαζόμαστε στο διαστημόπλοιο! Χωρίς την κάσκα του αστροναύτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά! Αποβιβαζόμαστε στη σελήνη. Μπορούμε να περπατήσουμε; Μπορούμε να χορέψουμε; Έλλειψη βαρύτητας, κρατήρες και μετεωρίτες μας οδηγούν στην περιπέτεια και το παιχνίδι. Πώς θα γυρίσουμε πίσω; Ποια ανάμνηση θα φέρουμε μαζί μας;

«Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί» (18 Μαρτίου)

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα. Καλή μας όρεξη, λοιπόν!

Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

 «Παίζοντας με τις αισθήσεις» (25 Μαρτίου)

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία -μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Ανακαλύψτε τις πέντε αισθήσεις με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια και απολαύστε την καθημερινότητα μέσα από αυτές!

Πληροφορίες: Ώρα έναρξης: 11:30 ● Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά ● Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα) ● Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός  ● Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για την επιστήμη και την τεχνολογία για παιδιά από 5 έως 12 ετών

Σαν σταρ του σινεμά...! (5 Μαρτίου)

Φώτα, κλακέτα και πάμε...

Η λήψη ξεκινά και ο σκηνοθέτης ακόμη συνεργάτες αναζητά... Όσοι θέλετε να ζήσετε την ιστορία του κινηματογράφου, δεν έχετε παρά να έλθετε αυτή την Κυριακή, θα’ χουμε στρώσει και κόκκινο χαλί!

Ο αγαπημένος μας κινηματογραφικός χαρακτήρας, ο «Σαρλό» μας ταξιδεύει στα πρώτα βήματα του κινηματογράφου. Η αισθητική, η αντίληψη και η προϊστορία της τέχνης του κινηματογράφου συναντιούνται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτρέπει τα παιδιά να αναπτύξουν τη σωματική τους έκφραση, να λειτουργήσουν ομαδικά, αλλά και να ανακαλύψουν τα ποικίλα εκφραστικά μέσα του βουβού κινηματογράφου και την ασπρόμαυρη μαγεία του.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της γραφής (12 Μαρτίου)

Είναι ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί κι έτσι εφηύρε τη γραφή! Μα, πολύ πριν βρει μολύβι και χαρτί είχε άλλους τρόπους να εκφραστεί. Σπηλιές, άμμος, πηλός, περγαμηνή μας οδήγησαν στη γραφομηχανή και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη της γραφής, θα πειραματιστούμε με παλιούς, νέους και... μελλοντικούς τρόπους γραφής.

 «Γκραν και γκρουν και τρίκι τράκα δες περνάει μια σακαράκα...!» (19 Μαρτίου)
Το αυτοκίνητο ήρθε μα δεν κέρδισε απ’ την αρχή τις εντυπώσεις...! Αλήθεια, ποιος έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις και πώς περάσαμε από τα άλογα στους τροχούς; Το αυτοκίνητο τελικά μας «μάγεψε» κι έγινε το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων! Ελάτε να παίξουμε και να ανακαλύψουμε την ιστορία του.

Αν και ο τροχός αποτελεί ανακάλυψη των αρχαίων χρόνων, το αυτοκίνητο μία από τις εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας, γεννήθηκε μόλις πριν από περίπου 130 χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξη του υπήρξε ραγδαία!

Τα ετερώνυμα έλκονται και πειράματα έπονται (26 Μαρτίου)

Θα ηλεκτρίσουμε την περιέργειά σας για να σας μαγνητίσουμε με τα πειράματά μας. Απαραίτητο το δικό σας θετικό φορτίο! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια και αστεία πειράματα με μαγνήτες.

Επιτραπέζια και κινητικά παιχνίδια, πειράματα, αλλά και δημιουργικές κατασκευές συνδυάζονται θεματικά και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εξοικειώνει τα παιδιά με την έννοια του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά αντιλαμβάνονται πώς οι μαγνήτες έλκονται, απωθούνται και έλκουν μαγνητιζόμενα υλικά!

Πληροφορίες: Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη) ● Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά ● Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ ● Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ ● Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης