ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια Κυριακή αφιερωμένη στα παιδιά στον Ιανό

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2017, 14:24 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2017, 14:24
Μια Κυριακή αφιερωμένη στα παιδιά στον Ιανό
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ιανός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά και γονείς να συμμετέχουν σε ένα μίνι φεστιβάλ με τη συμμετοχή εκδοτών, συγγραφέων και ψυχαγωγών

Ο Ιανός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση σε παιδιά και γονείς να συμμετέχουν σε ένα μίνι φεστιβάλ με τη συμμετοχή εκδοτών, συγγραφέων και ψυχαγωγών

Η δεύτερη ημέρα του Απριλίου, ημέρα γενεθλίων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου για να μας θυμίζει την τεράστια συμβολή των δημιουργών της παιδικής λογοτεχνίας στην φιλαναγνωσία. Ο Ιανός συμμετέχει στον εορτασμό διοργανώνοντας το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου, σε συνεργασία με τη Σχολή Χατζήβεη και 10 εκδοτικούς οίκους.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 15:00, συγγραφείς και εικονογράφοι παιδικών βιβλίων θα βρίσκονται στο Cafe του Ιανού, μαζί με τους εκδότες τους, για να μιλήσουν με τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και θαυμαστές τους και να υπογράψουν τα βιβλία τους.

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι εκδοτικοί οίκοις: Διάπλαση, Ιανός, Κέδρος, Λιβάνης, Μάρτης, Μεταίχμιο, Μικρή Άρκτος, Μίνωας, Πατάκης, Ψυχογιός.

Θα παραβρεθούν οι: Μερκούριος Αυτζής, Γιάννης Βασιλόπουλος, Ελένη Βλάχου, Αριστείδης Δάγλας, Αγγελική Δαρλάση, Σγουρή Γεωργιάδη, Σπύρος Γιαννακόπουλος, Κωνσταντίνος Δαλαμάγκας, Πέρσα Ζαχαριά, Ζωή Θεοχάρη, Ξένια Καλογεροπούλου, Παρασκευάς Καρασούλος, Εύα Κασιάρου, Μαριέττα Κόντου, Μαριάννα Κουμαριανού, Lebee, Δημήτρης Μαμαλούκας, Δέσποινα Μάντζαρη, Σπυριδούλα Μπιρπίλη, Αντώνης Μυλωνάκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Βάσια Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Πατσαρός, Σοφία Πελλοπονησίου- Βασιλάκου, Αργυρώ Πιπίνη, Παναγιώτα Πλησή, Κέλλυ Σταμουλάκη, Κώστας Στοφόρος, Λέλα Στρούτση, Λίνα Σωτηροπούλου, Χρυσάνθη Τσιαμπαλή Κελεπούρη, Μαριλίτα Χατζημποντόζη.

Στις 13:30 θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση από μαθητές της Β' Δημοτικού της Σχολής Χατζήβεη, όπου θα παρουσιάσουν το παραμυθοδρώμενο που ετοίμασαν στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας του σχολείου, «Η Ευτυχούπολη», βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της  Μαριλίτας Χατζημποντόζη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργούν χειροτεχνικά εργαστήρια και δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά με σκοπό να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία και να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη και δημιουργική ημέρα.

Η παράσταση θα προβληθεί ζωντανά στο link: https://www.youtube.com/watch?v=LndlArkFepE