ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ποδαρικό στο νέο Παιδικό Μουσείο στο Ωδείο Αθηνών

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2017, 12:09 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2017, 13:13
Ποδαρικό στο νέο Παιδικό Μουσείο στο Ωδείο Αθηνών
Facebook Twitter Whatsapp

Από το Σάββατο 8 Απριλίου αρχίζει τη δοκιμαστική λειτουργία του το μουσείο στο νέο σπίτι του, στο ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών, παράλληλα με την Documenta 14

Από το Σάββατο 8 Απριλίου αρχίζει τη δοκιμαστική λειτουργία του το μουσείο στο νέο σπίτι του, στο ιστορικό κτίριο του Ωδείου Αθηνών, παράλληλα με την Documenta 14

Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων και το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο προσκαλούν τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στην πρώτη περίοδο γνωριμίας με τον νέο χώρο,  όπου θα στεγαστεί το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών, στην οδό Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19.

Από το Σάββατο 8 Απριλίου και για 14 εβδομάδες, παράλληλα με την έκθεση της Documenta 14, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους να συμβάλλουν, μέσα από ειδικές δράσεις και προγράμματα, στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου Μουσείου, πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της κατασκευής.  Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να κινηθούν ελεύθερα και να παίξουν σε έναν χώρο σύγχρονο, με την υπογραφή του αρχιτέκτονα Ιωάννη Δεσποτόπουλου, να συνεργαστούν, να αλληλεπιδράσουν και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, μαθαίνοντας τις βασικές λειτουργίες ενός Παιδικού Μουσείου.

Ανοίγοντας το νέο «σπίτι» του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Απριλίου, θα πραγματοποιηθούν πολλά εκπαιδευτικά γιορτινά προγράμματα, όπως θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινητική δράση.

Από τις 8 Απριλίου έως τις 15 Ιουλίου, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν:

• να δημιουργήσουν το δικό τους έκθεμα, χρησιμοποιώντας συλλογές και υλικά ανακύκλωσης
• να παίξουν με σαπούνι και νερό στο έκθεμα «Φυσαλίδες»
• να εξελίξουν το έκθεμα «Εμείς και οι Άλλοι»
• να διαμορφώσουν τον νέοΠαιχνιδότοπο (για οικογένειες με παιδιά 0 έως 3 ετών)
• να περιηγηθούν στο κτίριο του Ωδείου Αθηνών και να ανακαλύψουν τα μυστικά του.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός κάθε Τετάρτη 11:00 – 19:00 & Πέμπτη – Κυριακή 11:00 – 15:00 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Αυτό το διάστημα των 14 εβδομάδων, η διεπιστημονική ομάδα του Ε.Π.Μ. θα συλλέξει στοιχεία από τους επισκέπτες όλων των ηλικιών, ώστε να αξιολογήσει, να εμπλουτίσει και να ολοκληρώσει την μουσειολογική μελέτη, εφαρμόζοντας την αρχή ότι το Παιδικό Μουσείο υπάρχει για να βοηθά όλα τα παιδιά να κατανοούν και να χαίρονται τον κόσμο μέσα στον οποίο ζουν.

Παράλληλα, θα λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα crowd funding «Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας – προσβάσιμο σε όλους» δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και εάν βρίσκονται.

Με τη συμμετοχή όλων, τα έργα και οι κατασκευές θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017 ώστε το νέο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας να ανοίξει στη πλήρη του μορφή.