ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ελεάνα και Άσπα Καραγεωργίου – 3η γενιά καλλιτεχνών για το brand Καραγεωργίου

Δημοσίευση 11 Απριλίου 2017, 11:58 / Ανανεώθηκε 11 Απριλίου 2017, 11:47
Ελεάνα και Άσπα Καραγεωργίου – 3η γενιά καλλιτεχνών για το brand Καραγεωργίου
Facebook Twitter Whatsapp

H ιστορία του Brand Καραγεωργίου ξεκινά το 1936 από τον Γιώργο Καραγεωργίου

H ιστορία του Brand Καραγεωργίου ξεκινά το 1936 από τον Γιώργο Καραγεωργίου, ο οποίος δημιούργησε ένα σπάνιο για την εποχή blend από ταλέντο, αξιοπιστία, επαναστατικές γραμμές στη σχεδίαση επίπλων και πάνω από όλα ποιότητα. Σχεδιάζοντας στην ουσία πολύ παραπάνω από έπιπλα και φόρμες, η γραμμή ξεκίνησε από το δικό του μολύβι που ήταν το πλαίσιο που ιχνογράφησε για το DNA του brand και που κληροδοτήθηκε έως και σήμερα στις επόμενες γενιές.

Οι Καραγεωργίου είναι πάππου προς πάππου καλλιτέχνες και δημιουργοί, σχεδιαστές και επιχειρούν στην ελληνική αγορά διανύοντας την 3η γενιά και κληροδοτώντας εκτός από το ταλέντο μαζί και αξίες που αφορούν τόσο στην αρχιτεκτονική και σχεδιαστική καλαισθησία όσο και στη δημιουργία εμπειρίων μέσα από τα έπιπλα και τα αντικείμενα που κατασκευάζουν.

H ελληνικότητα, η αγάπη στα καθαρά υλικά και η σχεδίαση με βάση τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του, η ποιότητα και η ενδελεχής απόλαυση στη χρήση των επίπλων είναι κάποια από τα βασικά συστατικά που διαθέτει το brand Καραγεωργίου σε ένα δημιουργικό χρονολόγιο 80 ετών.

Η αίσθηση χαράς κι ευδαιμονίας, ικανοποίησης και πληρότητας την οποία κατέθεταν όλοι μετά από την επαφή τους με τους ανθρώπους της εταιρίας, πριν ,κατά τη διάρκεια & μετά την επιμέλεια του χώρου τους, είχε ήδη δημιουργήσει το νέο project από την επόμενη γενιά.

Η Άσπα κι η Ελεάνα Καραγεωργίου, είναι η 3η κατά σειρά διαδοχή στο brand και στην εταιρία. Μαζί με όσα ήρθαν πολύ γραμμικά στα χέρια τους από τη γενιά του πατέρα τους Στέλιου και του παππού Γιώργου Καραγεωργίου, ήταν το πελατολόγιο, μια σειρά από κερδισμένες φιλίες – συνεργασίες με ηχηρούς οίκους design στο εξωτερικό και κάποιο δυνατό διπλωματικό προφίλ στα διεθνή σαλόνια επίπλου ως ξεχωριστοί εκπρόσωποι του ελληνικού επίπλου.

Η Άσπα με σπουδές Interior & Spatial στο Chelsea College of Art & Design  και μεταπτυχιακές σπουδές στο Inchbald School of Design κι Ελεάνα με πρώτο πτυχίο από το Boston University School of Management στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και 2ο πτυχίο στο Architectural Interior Design Inchbald School of Design, κράτησαν το σχεδιαστικό περίγραμμα της εταιρίας, ανάπτυξαν το portfolio πελατών και συνεργατών και πήγαν τη δική τους υπογραφή στο οικογενειακό brand ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας τη σειρά Bliss by Karageorgiou.

Bliss state of mind, bliss state of space

Έπιπλα, αντικείμενα χρηστικά, διακοσμητικά ή εικαστικά αμειγώς, χώροι και διακοσμητικές προσεγγίσεις όλα μέσα από το πρίσμα του να δημιουργούν στον άνθρωπο εμπειρίες που αλλάζουν τη ζωή του με ένα θετικό πρόσημο, ευνοώντας την ευδαιμονία... that blissful experience!

Στο έργο της Άσπας & της Ελεάνας η αρχική ιδέα της δημιουργίας της σειράς bliss προέκυψε από την αίσθηση χαράς κι ευδαιμονίας, ικανοποίησης και πληρότητας την οποία κατέθεταν όλοι σχεδόν μετά από την επαφή τους με τους ανθρώπους, της εταιρίας, πριν ,κατά τη διάρκεια & μετά την επιμέλεια του χώρου τους που είχε ήδη δημιουργήσει το νέο project.

Η σειρά bliss by Karageorgiou, σε συντονισμό με τις διεθνείς τάσεις με μια μελωδικότητα καταφέρνει να διατηρεί την ελληνικότητα παρούσα.  Αγαπά ρετρό και νέα υλικά, urban πινελιές, αγκαλιάζει την ψηφιακή εποχή, και συγκινεί με μια ευαισθητοποίηση εκφρασμένη μέσα από motivational quotes ή pop art χρώματα και πάντα με εξέχουσα καλαισθησία, δημιουργεί ένα mix n’ match, άλλων προδιαγραφών ποιότητας, εκτός από αντικείμενα και έπιπλα, παράγει τελικά εμπειρία.

Τhe NewKlassics

Οι νεαρές κυρίες Καραγεωργίου φέτος το χειμώνα εμπνεύστηκαν από τη δημιουργική συγκυρία του εορτασμού των 80 ετών του brand Καραγεωργίου να φιλοτεχνήσουν μια σειρά από έπιπλα με τρεις πυλώνες δημιουργίας: την ιστορικότητα από την εποχή του παππού τους, την καθαρότητα του ελληνικού πολιτισμού και την πινελιά νεωτερισμού που χαρακτηρίζει τις ίδιες.

Oι Μύθοι των αρχαίων χρόνων, η αγάπη στα καθαρά υλικά και η σχεδίαση με βάση τον άνθρωπο και την καθημερινότητα του, η ποιότητα και η ενδελεχής απόλαυση στη χρήση των επίπλων είναι κάποια από τα βασικά συστατικά που διαθέτει το brand Καραγεωργίου σε ένα δημιουργικό χρονολόγιο 80 ετών κι έτσι η σειρά NewKlassics αποτελεί τη συνέχεια της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Καραγεωργίου, υμνώντας αγαπημένα υλικά στον ρου των 8 αυτών δεκαετιών που παράλληλα τονίζουν την ελληνικότητα: Ξύλο, πωρόλιθος, ορείχαλκος, λάκα, λευκό & μπλε χρώμα και πάνω από όλα απέριττη γεωμετρία και αφαιρετικές  φόρμες συναντούν ιδέες από λευκό χαρτί που ενώνουν το παραδοσιακό με το σύγχρονο,την ιστορία με το παρόν, την τέχνη με την τεχνογνωσία και δίνουν σταθερά την αίσθηση της ευδαιμονίας.