ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μικροί - μεγάλοι την Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 14:09 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2017, 18:18
Μικροί - μεγάλοι την Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Facebook Twitter Whatsapp

Το μουσείο προσκαλεί γονείς και παιδιά από 2 χρονών να πάρουν μια γεύση από τα φετινά εκπαιδευτικά προγράμματα και να γνωρίσουν τις συλλογές του την 1η Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας συνεχίζονται και φέτος με αδιάπτωτο ενθουσιασμό και φαντασία. Για να τα γνωρίσουμε οι ενδιαφερόμενοι, το μουσείο μας προσκαλεί σε μια Open Day, με ελεύθερη είσοδο, την Κυριακή 1η Οκτωβρίου μαζί με τα παιδιά μας –από 2 έως 12 χρονών- να ζήσουμε μαζί ένα συναρπαστικό τρίωρο «test drive» των όσων πρόκειται να συμβούν.

Τι περιέχει το πρόγραμμα της Open Day;
Μα φυσικά, παιχνίδια, παραμύθια και εικαστικές δράσεις, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του κάθε ηλικιακού γκρουπ (τα παιδιά 2-5 ετών θα φτιάξουν παραμυθένια παζλ με τα βότσαλα ενώ τα παιδιά 5-10 ετών θα γίνουν «Μουσειοταξιδευτές», φτιάχνοντας φανταστικά μουσεία με χαρτιά, χρώματα και διάφορα υλικά) αλλά και περιήγηση των συλλογών του μουσείου και ενημέρωση των γονέων από τους υπευθύνους των εργαστηρίων.

Στο τέλος του τρίωρου τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο ένα μικρό έργο που θα το έχουν φτιάξει τα ίδια.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της φετινής χρονιάς με τίτλο «Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο»  ξεκινούν φέτος το σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου.

Open Day στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4 και Βασιλίσσης Σοφίας & Ηροδότου1, Κολωνάκι, Κυριακή 1η Οκτωβρίου 2017, από 11:00 έως 14:00. Είσοδος ελεύθερη για γονείς και παιδιά από 2 ετών και άνω. Δεν απαιτείται κράτηση θέσης.