ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μικρασιάτικα με άρωμα Αιγαίου στο Χαλάνδρι (Βίντεο)

Δημοσίευση 13 Μαΐου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 13 Μαΐου 2019, 13:29
Μικρασιάτικα με άρωμα Αιγαίου στο Χαλάνδρι (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Νίκος Οικονομίδης παρουσίασε τη νέα του δισκογραφική δουλειά με συγκινητικά λόγια για τη Μικρά Ασία.

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Νίκου Οικονομίδη στο ίδρυμα Ζήση στο Χαλάνδρι.

Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης και βιολάτορας της παράδοσής μας παρουσίασε το νέο δίσκο ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου και το Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών Ρίζες στα πλαίσια των 100 ετών από την ίδρυση του πρώτου Συνοικισμού Μικρασιατών προσφύγων στο Χαλάνδρι όπως ανέφερε συνοπτικά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καραμπουρνιώτης.

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και ο κύριος Οικονομίδης έκανε ένα πέρασμα κυρίως στην ιστορία της ελληνικής μουσικής και τη σχέση με τη Μικρά Ασία που τη χαρακτήρισε με τα όμορφα λόγια του ως μήτρα.Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ο οποίος τόνισε τους αγώνες της προσφυγιάς στο Χαλάνδρι καθώς και τη μεγάλη προσφορά αλληλεγγύης από το Σύνδεσμο Μικρασιατών Κωνσταντινουπολιτών της πόλης.

Τις ομιλίες έκλεισε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Σέργιος Γκάγκας που ανέφερε και τη δημιουργία ντοκυμαντέρ που θα αφορά την εκατόχρονη αυτή παρουσία.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους υποψήφιοι δήμαρχοι, σύλλογοι και φορείς της πόλης καθώς και μέλη του Συνδέσμου. Ο κόσμος στο τέλος χόρεψε και τραγούδησε μικρασιατικά τραγούδια.

Το επόμενο ραντεβού τους, είναι το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Συνοικισμό Χαλανδρίου στο καθιερωμένο αντάμωμα του Συνδέσμου όπου γίνεται εδώ και δεκατέσσερα χρόνια με απόλυτη επιτυχία και με ισχυρή παρουσία νεολαίας.