ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει την “Τεχνική” του στη Γκαλερί Kapopoulos

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2017, 16:49 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2017, 16:23
Ο Αλέκος Φασιανός παρουσιάζει την “Τεχνική” του στη Γκαλερί Kapopoulos
Facebook Twitter Whatsapp

Η Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, φέρνει τον αέρα της τέχνης στο Golden Hall. 

Η Γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, φέρνει τον αέρα της τέχνης στο Golden Hall. Συγκεκριμένα, η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, φιλοξενεί την έκθεση με τίτλο «Τεχνική» του Αλέκου Φασιανού, από τις 22 Απριλίου έως τις  6 Μαΐου, στον 1ο όροφο του Golden Hall. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Απριλίου στις 13:00, παρουσία του μεγάλου καλλιτέχνη.

Στην «Τεχνική», ο Αλέκος Φασιανός εστιάζει  στην  ανάδειξη  της  τεχνικής  της  σωστής  μεταξοτυπίας. Πρόκειται για μία σειρά μεταξοτυπιών περιορισμένης έκδοσης, των τελευταίων ετών. Στα πολλαπλά του έργα μικτής τεχνικής ο Αλέκος Φασιανός μεταφέρει μοναδικές μυθολογίες της καθημερινότητας και τοποθετεί στο κέντρο τον άνθρωπο, για να του προσδώσει αδρά στοιχεία ελληνικότητας. Οι φιγούρες του άλλοτε ζευγαρωμένες και άλλοτε μοναχικές είναι σύμβολα ζωής, λουσμένα στο φως. Αναδεικνύουν την απλότητα της έκφρασης, την καθαρότητα των γραμμών, τη δυναμική του χρώματος, της κίνησης, την αυθεντικότητα της εικόνας με τα εκτυφλωτικά κόκκινα, τα λαμπρά χρυσά και τα έντονα μπλε σε αγαπημένες θεματικές. Ποδηλάτες, καπνίζοντες και ερωτευμένοι με φτερά ανοιχτά, φουλάρια να ανεμίζουν και πουλιά να στέλνουν μηνύματα ελευθερίας και έκφρασης. Εμπνεύσεις βαθιά ποιητικές γεμάτες από την αλήθεια και τον λυρισμό του εικαστικού λόγου του Αλέκου Φασιανού.

Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας και στη συνέχεια το 1960 μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει λιθογραφία στην Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Είναι μέλος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αθήνας και επίτιμο μέλος της Κρατικής Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρωσίας. Από το 2009 είναι μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Τέχνης. Το 1985 έγινε Ιππότης του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Ζακ Λανγκ) και από το 2010 είναι ο Διοικητής του Τάγματος των Τεχνών (βραβεύτηκε από τον Υπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν). Το 2013 ο Αλέκος Φασιανός τιμήθηκε με το Προεδρικό Βραβείο της Γαλλικής Δημοκρατίας «Αξιωματικός της Λεγεώνας της Τιμής».

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 22 Απριλίου. Ώρα: 13.00

Διάρκεια έκθεσης: Ως τις 6 Μαΐου 2017. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00-21.00. Σάββατο 10.00-20.00.

Kapopoulos Fine Arts: Λεωφ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη

Μαρούσι, 151 23 Αθήνα, τηλ. 30 2106833048

www.kapopoulosart.gr