ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γιορταστικός περίπατος στην Πλάκα στις 29 Οκτωβρίου

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2017, 16:46 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2017, 16:46
Γιορταστικός περίπατος στην Πλάκα στις 29 Οκτωβρίου
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μας προσκαλεί σε ένα περίπατο στα ίχνη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας

Στην πιο παλιά γειτονιά της Αθήνας, εκεί όπου γράφτηκαν μερικές από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας της νεότερης Ελλάδας, θα ξεναγηθούμε στις 29 Οκτωβρίου σε έναν περίπατο αφιερωμένο στα γεγονότα που ακολούθησαν την είσοδό μας στον πόλεμο την 28η Οκτωβρίου του ’40.

Ο Κώστας Στοφόρος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και βαθύς γνώστης της Πλάκας, θα μας συνοδεύσει στο σημείο όπου βρισκόταν η καμπάνα που σήμανε την απελευθέρωση στις 12 Οκτωβρίου του 1944, θα μας μιλήσει για την πρώτη αντιστασιακή πράξη που σημειώθηκε στη γειτονιά αλλά και για έναν μεγάλο έρωτα που γεννήθηκε μέσα στα σκοτεινά χρόνια της Κατοχής.

Μαζί θα διαβάσουμε αποσπάσματα από τα βιβλία της Άλκης Ζέη και θα μάθουμε που γυρίστηκαν εμβληματικές ταινίες όπως «Οι Γερμανοί ξανάρχονται».

Θα δούμε ακόμη σε πρώτη προβολή ένα σπάνιο ντοκουμέντο για την Αθήνα του 1942, γυρισμένο από γερμανό αξιωματικό των στρατευμάτων Κατοχής, αλλά και αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ του Γιάννη Κοροδήμου που περιλαμβάνει τις μοναδικές εικόνες που κατέγραψε με την κάμερά του ο Άγγελος Παπαναστασίου.

Ημέρα μνήμης στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23 Πλάκα, Κυριακή 29 Οκτωβρίου, ώρα 11:30.  Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο. Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα 210 3250341 / [email protected]