current views are: 12

22 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση13:16

Το καθιερωμένο bazaar βιβλίων από αύριο στο Μουσείο Μπενάκη

Το πέμπτο παζάρι βιβλίου μας περιμένει «ενισχυμένο» στις 23 Νοεμβρίου στο κτίριο του μουσείου της οδού Πειραιώς

Δημοσίευση 13:16’

Το πέμπτο παζάρι βιβλίου μας περιμένει «ενισχυμένο» στις 23 Νοεμβρίου στο κτίριο του μουσείου της οδού Πειραιώς

Mετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια, το πέμπτο bazaar βιβλίων του Μουσείου Μπενάκη είναι γεγονός. Από την Πέμπτη 23 μέχρι και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00) το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό, προσφέροντας στους φίλους του βιβλίου τη δυνατότητα να αποκτήσουν 246 τίτλους, καινούργια και μεταχειρισμένα με έκπτωση 50% έως 70% σε σχέση με τις αρχικές τιμές. Εξαιρούνται οι εκδόσεις των ετών 2016-2017 οι οποίες θα διατίθενται με έκπτωση από 10% έως 30%.

Οι θεματικές κατηγορίες των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Ευρωπαϊκή Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία, την Αρχιτεκτονική, τη Νεοελληνική ιστορία και τη Φιλολογία.

Και για όσους βρίσκονται εκτός Αθήνας, το bazaar βιβλίων θα λειτουργεί τις ίδια ημέρες και διαδικτυακά στη διεύθυνση www.bazaar.benaki.gr.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν φέτος είναι: Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου / Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες / Koudelka / Βασίλης Φωτόπουλος / Μελίνα / Ι. Μόραλης. Άγγελοι, μουσική, ποίηση / Κάρολος Κουν. Οι παραστάσεις / Νίκος Βαλσαμάκης. Αρχιτέκτων / Μήτηρ Θεού / Ο φιλικός κύκλος του Γκρέκο στο Τολέδο / Ο Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης / Κριστιάν Ζερβός. Τα έργα του Γκρέκο στην Ισπανία / Dionisis Fotopoulos-Schenographer / Νίκος Σκαλκώτας. Ένας έλληνας ευρωπαίος / Πάνος Αραβαντινός / Αγγελική Χατζημιχάλη. Σαρακατσάνοι κ.ά.

Δείτε ΕΔΩ τον αναλυτικό κατάλογο των προς διάθεση εκδόσεων.

Παράλληλες δράσεις:
• Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, 11:00-14:00, η εικαστικός-ανθρωπολόγος Ειρήνη Γκόνου θα αποκαλύψει μυστικά της Τέχνης της Ωραίας Γραφής σε ένα εργαστήριο καλλιγραφίας για μικρούς και μεγάλους  με τίτλο «Η ομορφιά των γραμμάτων»

• Στο πλαίσιο του 5ου Bazaar βιβλίων το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη θα διαθέτει μια ποικιλία από προσφορές αντικειμένων και χαρτικών με μεγάλες εκπτώσεις. 


σχετικα αρθρα