ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Θεσσαλονίκη σε ρυθμούς… Βιέννης

Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2018, 15:42 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2018, 15:26
Facebook Twitter Whatsapp

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί και φέτος τον καθιερωμένο Βιεννέζικο Χορό υπό την αιγίδα του Δήμου της Βιέννης

Η σεζόν των χοροεσπερίδων στη Βιέννη ξεκινάει στις αρχές του Νοέμβρη και κορυφώνεται τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουαρίο. Και κάθε χορός είναι διαφορετικός. Για πιο μικρούς, για πιο μεγάλους, σε επιβλητικά μέγαρα, πλατείες και δημόσια κτίρια, αφιερωμένος στα λουλούδια, στα έργα των βιεννέζων ζαχαροπλαστών  κ.ά.

Στη Θεσσαλονίκη το έθιμο μεταλαμπαδεύτηκε μόλις το 2016 και πλέον το The Vienna Ball Thessaloniki συγκαταλέγεται μεταξύ των νεοτέρων «θεσμών» της πόλης.

Στη φετινή διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Δήμου της Βιέννης, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Αυστριακού Προξενείου της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής, πενήντα ζευγάρια νέων debutants της πόλης θα παρουσιάσουν την κλασική χορογραφία με βαλς υπό τους ήχους της Faecherpolonaise, με την προετοιμασία της σχολής χορού Dance Sport Academy.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με χορό σε σύγχρονους ρυθμούς από τον DJ George Tsakiropoulos και το συγκρότημα Made in China.

Θα συμμετέχει η Contra Tempo Orchestra υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, η Ορχήστρα του Νέου Ωδείου, η σοπράνο Συρανούς Τσαλικιάν, η Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης, η χορωδία Ι.Ν. Κυρίλλου και Μεθοδίου και το σύνολο πνευστών Λασκαρίδης.

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί στα σωματεία Σύλλογος Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών Στοργή, Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, Παράρτημα Θεσσαλονίκης της Πανελλαδικής Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Θερμαΐδες και Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα.

The Vienna Ball Thessaloniki 2018, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Φουαγιέ κτιρίου Μ1), ώρα έναρξης 20:30. Τιμές εισιτηρίων: Φουαγιέ πλατείας 60€ (περιλαμβάνει set up menu dinner), Φουαγιέ κεντρικού θεωρείου 30€ (περιλαμβάνει buffet menu dinner), 15€ (μαθητικό-φοιτητικό). Προπώληση εισιτηρίων: Στα εκδοτήρια του Μεγάρου και στο www.tch.gr