current views are: 12

13 Απριλίου 2018
Δημοσίευση15:49

«Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Ελλάδα από τον Εμφύλιο στη Μεταπολίτευση» στο Public

Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σωτήρη Ριζά την Τετάρτη 18 Απριλίου, ώρα 21:00

Δημοσίευση 15:49’

Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Σωτήρη Ριζά την Τετάρτη 18 Απριλίου, ώρα 21:00

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κυριάρχησε στην ελληνική πολιτική από το 1955 έως το 1985. Στη διάρκεια αυτής της τριακονταετίας έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε δύο περιόδους. Στην πρώτη, από το 1955 έως το 1963, προώθησε μια διαδικασία οικονομικής ανάπτυξης που απoτέλεσε το θεμέλιο του κοινωνικού και πολιτικού μετασχηματισμού της Ελλάδας. Η χώρα έπαψε να είναι μια παραδοσιακή κοινωνία και εισήλθε στην εποχή της νεωτερικότητας και της ευημερίας. Στη δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης, από το 1974 έως το 1980, ο Μακεδόνας πολιτικός έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στο πεδίο των θεσμών και του τρόπου άσκησης της πολιτικής, εκκαθάρισε την κληρονομιά του Εμφυλίου, παγίωσε τη Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης και οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Από τις απαρχές της σταδιοδρομίας του ως τη Μεταπολίτευση και τις δύο θητείες στην προεδρία της Δημοκρατίας, ο ιστορικός Σωτήρης Ριζάς σκιαγραφεί την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μιας πολιτικής και ιστορικής οντότητας που υπερβαίνει το σύνηθες μέτρο του διακεκριμένου πολιτικού.

Την Τετάρτη 18 Απριλίου, ώρα 21:00, οι εκδόσεις Μεταίχμιο και ο συγγραφέας θα μας περιμένουν στο Public Café Συντάγματος, Καραγεώργη Σερβίας 1, για μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Θα μιλήσουν ο ιστορικός Θάνος Βερέμης, ο καθηγητής του Ε.Κ.Π.Α. Κώστας Κωστής και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.


σχετικα αρθρα