ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου συναντά τον Ιωάννη Καποδίστρια

Δημοσίευση 17 Απριλίου 2018, 13:55 / Ανανεώθηκε 19 Απριλίου 2018, 12:12
Ο Βασίλης Παπαβασιλείου συναντά τον Ιωάννη Καποδίστρια
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρώτη «συνάντηση» της δράσης «200 χρόνια από την επανάσταση. Ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα;» θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου τη Δευτέρα 23 Απριλίου

Από τον Μάρτιο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2021 το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν υλοποιεί τη δράση «200 χρόνια από την επανάσταση. Ποια είναι η σύγχρονη Ελλάδα;». Συζητήσεις με το κοινό, ομιλίες-στρογγυλές τράπεζες με τη συμμετοχή επιστημόνων, εκπροσώπων των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και γενικότερα ανθρώπων που θέλουν και έχουν κάτι να πουν, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά και θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμοί νέων έργων για το θέατρο και για το ραδιόφωνο, αναλόγια, συναυλίες, εικαστικές performances, εκθέσεις και εργαστήρια είναι τα «εργαλεία» μιας αναζήτησης που θα ολοκληρωθεί  με την παρουσίαση μια μεγάλης θεατρικής παραγωγής με έμπνευση και υλικό απ’ όλες τις δράσεις.

Ανάμεσα στις διάφορες εκδηλώσεις ξεχωρίζει η σειρά «συναντήσεων» επί σκηνής  21 σημαντικών καλλιτεχνών με ισάριθμους ήρωες της Επανάστασης. Η πρώτη από αυτές θα συμβεί τη Δευτέρα 23 Απριλίου, ώρα 21:30, στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός Βασίλης Παπαβασιλείου θα συνομιλήσει με τον Ιωάννη Καποδίστρια με θέμα «Τα πρώτα 200 χρόνια είναι δύσκολα: προεόρτια μιας επετείου που επίκειται».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.