ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια ημέρα και μια νύχτα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2018, 13:14 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2018, 13:14
Μια ημέρα και μια νύχτα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Facebook Twitter Whatsapp

Με θεματικές ξεναγήσεις ανοιχτές σε όλους, μουσικά live και μια νέα εφαρμογή εικονικής περιήγησης το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων την Παρασκευή 18 Μαΐου

Δεκαεπτά αιώνες πολιτισμού, από τα πρώτα βυζαντινά χρόνια ως τις ημέρες μας, ξεδιπλώνονται στις αίθουσες του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ενός από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της πόλης του Ηρακλείου.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, το μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» και της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και προσκαλεί το κοινό να το γνωρίσει στη «φυσική και ψηφιακή του διάσταση».

Διεθνής Ημέρας Μουσείων
Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρες 9:00-17:00
Ελεύθερη είσοδος

Οι μόνιμες και οι περιοδικές εκθέσεις του μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτές ως τις 17:00 για να τις περιηγηθούμε μόνοι μας ή στο πλαίσιο των θεματικών ξεναγήσεων από το επιστημονικό προσωπικό. Μάλιστα, όσοι το επιθυμούν θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν φωτογραφίες από την επίσκεψή τους στο  #hmcimd2018. Οι φωτογραφίες θα αναδημοσιευτούν στον λογαριασμό του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης στο Instagram (www.instagram.com/historical_museum_of_crete). .

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων αναλυτικά: 
13:00-13:15 | Ξενάγηση στην Οθωμανική Συλλογή από τον Αγησίλαο Καλουτσάκη, επιμελητή των Ιστορικών Συλλογών του Ι.Μ.Κ.

13:20-13:35 | Ξενάγηση στην περιοδική έκθεση «Διαμαντής Διαμαντόπουλος. Τερατολογίες. Από την Ιστορία του Ανθρώπου», με έργα από τη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, από την Φανή Καμπάνη, Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ.

13:40-13:55 | Ξενάγηση στην Εθνογραφική Συλλογή από την Αγγελική Μπαλτατζή, Επιμελήτρια των Εθνογραφικών Συλλογών του Ι.Μ.Κ.

Και η έκπληξη!
Την Παρασκευή 18 Μαΐου θα αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου του Ι.Μ.Κ., www.historical-museum.gr, η νέα ψηφιακή εφαρμογή εικονικής περιήγησης για να μπορούμε να επισκεφτούμε ψηφιακά τις Συλλογές του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης και του Παραρτήματός του Αγροτικού Μουσείου Μενελάου Παρλαμά (Πισκοπιανό, Χερσόνησος).

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων
Παρασκευή 18 Μαΐου, ώρες 20:00-23:00
Είσοδος: 5 ευρώ

Το βράδυ της Παρασκευής, από ώρα 20:00, το μουσείο θα είναι ανοιχτό για ένα ποτό στο μπαρ, αγορές στο Πωλητήριο, όπου κανείς μπορεί να βρεί τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών και δημιουργίες νέων σχεδιαστών με σημείο έμπνευσης τις  Συλλογές του Ι.Μ.Κ., βόλτες στους εκθεσιακούς χώρους και μουσική από το σχήμα LoopIA (Vocals-looping: Ίριδα-Βασιλική Τσιγάρα, Guitar-bass-seabord looping: Αντώνης Βουμβουλάκης, Drums: Νικόλας Χριστόπουλος).

Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω live streaming στη σελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (www.historical-museum.gr), σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης.