current views are: 11

2 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση14:43

Μουσεία και μνημεία στο φως του γεμάτου φεγγαριού

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος οδηγεί τα βήματά μας σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου

Δημοσίευση 14:43’

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος οδηγεί τα βήματά μας σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους από τις 24 έως τις 27 Αυγούστου

Εκατόν εξήντα εννέα μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτοί στο κοινό έως αργά τα βράδια από 24 έως 27 Αυγούστου ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να απολαύσουν με το πάσο τους το γεμάτο φεγγάρι. Από αυτά, εκατόν τριάντα δύο θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις (μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις, προβολές ταινιών) ενώ τριάντα επτά θα παραμείνουν ανοιχτά στον κόσμο που θα θελήσει να απολαύσει μια ήσυχη βόλτα κάτω από το φως της Πανσελήνου (Κυριακή 26 Αυγούστου).

Οι εκδηλώσεις για την Πανσέληνο του Αυγούστου οργανώνονται από το 2002 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με μεγάλη επιτυχία. Πέρυσι μόνο η προσέλευση του κοινού σε όλη τη χώρα ξεπέρασε τα 75.000 άτομα.  Οι φετινές εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα των αρχαιολογικών χώρων, μουσείων και μνημείων που θα παραμείνουν ανοιχτά και το ωράριο λειτουργία τους.