ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο κλέφτης του κίτρινου» θα σας κλέψει την καρδιά

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2018, 09:02 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2018, 18:32
«Ο κλέφτης του κίτρινου» θα σας κλέψει την καρδιά
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κομίστας Γιώργος Μπότσος και οι εκδόσεις Τόπος μας προσκαλούν στην παρουσιάση του νέου λευκώματος του καλλιτέχνη τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Polis Art Café

Ένας δεινός κλέφτης που κλέβει ό,τι έχει κίτρινο χρώμα, ακόμα και με τα μάτια. Ένα δροσερό κορίτσι με ουρά ψαριού και δυο πίνακες που συνομιλούν στην Πινακοθήκη. Το τσιράκι ενός διακινητή ανθρώπων με το περίεργο ψευδώνυμο Ντάμπο. Το κεντρί μιας εσωστρεφούς γυναίκας που γίνεται θανατηφόρο, αλλά και η οδός διαφυγής για τρεις φυλακισμένους. 

Εννιά ιστορίες επιλεγμένες από την τριαντάχρονη πορεία του δημιουργού κόμικς Γιώργου Μπότσου. Λυρικές, κάποτε σκληρές ή με ένα αδιόρατο χιούμορ και σχεδιασμένες με το ιδιαίτερο, εικαστικό ύφος του καλλιτέχνη, έχουν ως χαρακτηριστικά την αναπάντεχη εξέλιξη, τις ανατροπές αλλά πάνω από όλα τα έντονα χρώματα.

Μια συλλεκτική έκδοση που συλλαμβάνει το πνεύμα και το ύφος του πραγματικού κλέφτη των χρωμάτων της ελληνικής σκηνής των κόμικς.

Ο Γιώργος Μπότσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Το 1983 αποφοίτησε από το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το πρώτο του κόμικς δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό Βαβέλ και από τότε έχει σταθερή παρουσία στην ελληνική σκηνή των κόμικς.

Το έργο του χαρακτηρίζεται από την έντονη χρήση του χρώματος, τη λιτή αφήγηση και ένα ιδιαίτερο στιλ που συνδυάζει στοιχεία εξπρεσιονισμού και την αμεσότητα της 9ης Τέχνης. Η εικαστική του δουλειά έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχουν εκδοθεί επτά εικονογραφημένα βιβλία του για παιδιά. Έχει επίσης εργαστεί ως εικονογράφος στα περιοδικά Playboy, Marie Claire, Σινεμά και ως κειμενογράφος και δημιουργικός διευθυντής σε διαφημιστικές εταιρείες. Από το 2000 διδάσκει στον ΑΚΤΟ και διευθύνει το τμήμα «scetch-comics-cartoon».

Η παρουσίαση του λευκώματος του Γιώργου Μπότσου «Ο κλέφτης του κίτρινου και άλλες ιστορίες» θα γίνει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, ώρα 20:00, στο Polis Art Café, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Θανάσης Πέτρου, δημιουργός κόμικς
Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης
και ο καλλιτέχνης