current views are: 13

5 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:39

Συναυλίες, προβολές και παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο στα μνημεία της Θεσσαλονίκης

Η Ροτόντα, ο Λευκός Πύργος και το Βυζαντινό Λουτρό θα υποδεχτούν τις επόμενες ημέρες καλλιτέχνες και θεατές, καλεσμένους της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 10:39’

Η Ροτόντα, ο Λευκός Πύργος και το Βυζαντινό Λουτρό θα υποδεχτούν τις επόμενες ημέρες καλλιτέχνες και θεατές, καλεσμένους της  Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει την εκδήλωση – συναυλία «Στη Ροτόντα», μία μουσική πρόταση του «958» για τα 30χρονα της ΕΡΤ3. Θα ερμηνεύσουν οι Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Νικολούδης και Ναταλία Λαμπαδάκη, τους οποίους θα συνοδεύσουν στο πιάνο οι Γιάννης Φιλιππουπολίτης και Σάκης Λάιος. Συνδετικά κείμενα θα αναγνώσει ο Γιάννης Τσολακίδης.

Είσοδος στη Ροτόντα για την εκδήλωση: ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας (ώρα προσέλευσης 19:15, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τη διάθεση προσκλήσεων).

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στο Βυζαντινό Λουτρό θα παρουσιαστεί περφόρμανς της Λήδας Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Χαίρω πολύ». Διοργάνωση: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.                       

Είσοδος: ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Την ιδία ημέρα (14 Νοεμβρίου 2018),  στο πλαίσιο των «ανταλλαγών» διαλέξεων με τις Ξένες Σχολές και Ινστιτούτα που εδρεύουν στην Αθήνα (μία δράση μας που άρχισε τον Οκτώβριο με ομιλία του Δρ. S. Faust στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Αρχαίας Αγοράς), ο Προϊστάμενος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Αστέριος Λιούτας, θα εκπροσωπήσει την Εφορεία με διάλεξη στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο. Τίτλος διάλεξης «Πριν τη Θεσσαλονίκη … Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου» (Διεύθυνση Ινστιτούτου: Φειδίου 1, Αθήνα, τηλ. 210 3307401. Ώρα διάλεξης: 18:00).

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει στο Βυζαντινό Λουτρό μουσική παράσταση με θέμα το «Νερό», παραγωγής του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Είσοδος: ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 2 και του Σαββάτου 3 Νοεμβρίου 2018 θα προβληθεί στο Λευκό Πύργο έργο του Guido Kucsko, στο πλαίσιο της έκθεσης «Η πόλη μου η Ευρώπη»  που εντάσσεται στο πρόγραμμα των 53ων Δημητρίων.


σχετικα αρθρα