Τον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών μέσω του οποίου θα επιλεγούν μαθητές που θα συμμετάσχουν στην 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Α' και Β' τάξης.  

Τα θέματα είναι πειραματικές εργασίες στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία και σκοπός του είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής. 

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί το Σάββατο από τις 09:30 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα (3ο ΓΕΛ. Ν. Φιλαδέλφειας, Θεσσαλονίκης και Λαχανά 7). 

Στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν 48 τριμελείς ομάδες μαθητών Λυκείων, από πολλές περιοχές της Ελλάδας, που πρώτευσαν σε πρώτη φάση στους τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς, που πραγματοποιήθηκαν στις 26 Νοεμβρίου 2011.  

Οι δύο καλύτερες ομάδες μαθητών θα μας εκπροσωπήσουν στη 10η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών, που φέτος θα διεξαχθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας, την περίοδο 22-29 Απριλίου 2012. 

Την Κυριακή στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.Πηγή: in.gr