«Ριζικά αντίθετο στην ποινικοποίηση της μη πληρωμής του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)» εμφανίζεται το περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, σύμφωνα με απόφασή του που πάρθηκε κατά πλειοψηφία. Σύμφωνα με το Περιφερειακό Συμβούλιο, «η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής ασφυξίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Λάθος τακτικές στην είσπραξη φόρων και τελών δεν μπορεί να θεραπεύονται με άστοχες επιθέσεις στο κοινωνικό σώμα».

Παράλληλα, κρίνει ότι «η έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος από πλευράς της διοίκησης της ΔΕΗ είναι τουλάχιστον άστοχη και ενισχύει την άποψη ότι δυστυχώς η επαφή μεταξύ κεντρικής διοίκησης και κοινωνίας έχει χαθεί».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητεί από την κυβέρνηση τη διακοπή οποιασδήποτε διαδικασίας καταλήγει στη διακοπή ρεύματος εξαιτίας της μη καταβολής του τέλους και την αποσύνδεση της πληρωμής από τη διακοπή ρεύματος. Ζητεί να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους οι ευάλωτες ομάδες, να εξαιρεθεί η πρώτη κατοικία όταν το εμβαδόν δεν ξεπερνά τα 80 τ.μ. και να διευκολυνθούν οι πολίτες με δόσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ