Περισσότερες από 3.500 συνομιλίες που καίνε κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ. Οι καταγραμμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ενός μέρους των μελών του εγκληματικού συνδικάτου δείχνουν μάλλον να μη γνωρίζουν ότι τους παρακολουθούν και δεν παίρνουν τα μέτρα τους. Από αυτές αποκαλύπτονται οι σχέσεις που διατηρούσαν τα μέλη του κυκλώματος με στελέχη του ΣΔΟΕ καθώς και οι διασυνδέσεις τους με τα κυκλώματα των παράνομων στοιχημάτων.


Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ και τη δικογραφία το κύκλωμα και κυρίως ο 58χρονος επιχειρηματίας αναζητούσε «πρόσβαση» προκειμένου να προσεγγίσουν ακόμη και τον πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.  Σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, αφού είχε εξασφαλίσει «εσωτερική πληροφόρηση» ακόμη και από ανώτατους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ αλλά και επαγγελματίες δημοσιογράφους,ο 58χρονος θεώρησε ότι μπορεί να χτυπήσει ακόμη και την  πόρτα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος προΐσταται της συγκεκριμένης Αρχής.

Περισσότερο χαρακτηριστικές είναι οι συνομιλίες του αρχηγού, Μάρκου Καραμπέρη

Συγκεκριμένα σε μία σειρά από συνομιλίες ο Μάρκος Καραμπέρης
ακούγεται να πιέζει τον Μαργιόλη, τον 45χρονο ιδιοκτήτη που έδωσε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούνιο, ώστε να του εξοφλήσει τα τοκογλυφικά. Βέβαια, μετά την αυτοκτονία του άτυχου επιχειρηματία ο Μάρκος Καραμπέρης έχει ενημερωθεί ότι οι τηλεφωικές συνομιλίες παρακολουθούνται και εμφανίζεται να λέει ότι ο Μαργέλη ήταν... «αδερφός». 

Άλλες δύο συνομιλίες αποκαλύπτονται στις οποίες ότι ο Παπαχατζής, ο επικεφαλής της επιχειρησιακή Διεύθυνσης Ειδκών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ενημερώνει τον Καραμπέρη ότι έχει μία καταγγελία σε βάρος του για παράνομο πλουτισμό, τοκογλυφία κια εκβιασμούς. 

Διάλογοι 

Κ: Ελα, Χρήστο

Π: Αγορίνα μου, τι κάνεις;

Κ: Καλά, παλικάρι μου. Πώς είσαι;

Π: Κάπου σε είδα εσένα. Κάπου.

Κ: Σώπα ρε.

Π: Από παλιά.

Κ: Πολύ παλιά.

Π: Ανώνυμα. Θα το δω αύριο θα σε πω πότε είναι ακριβώς. Αλλά απ' ό,τι έριξα μια ματιά δεν, «πα...ριές» λέει τώρα κάποιος καλοθελητής.

Κ: Καταγγελία δηλαδή;

Π: Ναι, ναι.

Μ' αυτόν τον τρόπο φέρεται να «προειδοποιεί» ο επικεφαλής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ τον Μ την επόμενη ημέρα δίνει πλήρη αναφορά για το περιεχόμενο της καταγγελίας την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει «πα...ριά»!

Π: Το είδα.

Κ: Ναι.

Π: Μια «πα...ριά» είναι.

Κ: Καταγγελία τίποτε;

Π: Ναι, ναι. Τον 8ο του 10.

Κ: Κατάλαβα, κατάλαβα.

Π: Ανώνυμη, ανώνυμη. Κάτσε λίγο να σου πω, την είχα εδώ τώρα και την έβαλα μέσα εγώ. Μισό λεπτό, ρε φίλε.

Κ: Ναι, αγόρι μου, περιμένω.

Π: Ναι, να. Ο τάδε ιδιοκτήτης του ν.κ., κατάλαβες, «Θεσσαλονικιά».

Κ: Ναι ναι.

Π: Απέκτησε μεγάλη ακίνητη περιουσία με παράνομο τρόπο, τοκογλυφία, εκβιασμοί, συνεργοί του είναι τέσσερις κουμπάροι και δύο δικηγόροι. Ξύσ' τ' αρχί... σου με γκασμά.

Κ: (Γέλια). Τι μ... είναι ρε.

Π: (Γέλια). Είναι αχρέωτη. Ακόμη την κρατάω εγώ, θα τα πούμε από κοντά.

Χαρακτηριστικές είναι και οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 και του Καραμπέρη, ο οποίος αναζητούσε πληροφορίες για το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου Μαργέλης. 

Διάλογοι

Δύο ημέρες μετά την αυτοκτονία του επιχειρηματία οι δύο άνδρες συζητούν στο τηλέφωνο:

Κ: Καλά ρε τα έμαθα. Εντάξει.

Φ: Εμαθα κι εγώ περισσότερα.

Κ: Για πες μου.

Φ: Λοιπόν αυτός πριν πέσει πυροβολήθηκε με τ' αεροβόλο.

Κ: Ποιος;

Φ: Ο συχωρεμένος.

Κ: Σώπα ρε. Δεν το ήξερα αυτό.

Φ: Αυτό βγήκε, αυτό βγήκε.

Κ: Πήγε ν' αυτοκτονήσει με αυτόν τον τρόπο δηλαδή.

Φ: Και στο σημείωμα που γράφει λέει, σαν ποίημα το έχει γράψει.

Κ: Τον βοήθησα 1.000 φορές. Οταν σου λέω χίλιες, χίλιες. Οπως βοηθάω εσένα, αλλά με πολύ μεγαλύτερο «μπακράουντ».

Στη συνέχεια ο 58χρονος αναφέρει ότι «δεν άντεξε να πάει στην κηδεία», καθώς, όπως καταγράφεται στη συνομιλία, «πήρε χάπι ηρεμιστικό και πάλι δεν ήταν καλά».

Πέντε ημέρες μετά την παραπάνω συνομιλία οι δύο άνδρες ξανασυζητούν στο τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας προκύπτει ότι οι δύο άνδρες είχαν και χρηματικές συναλλαγές. Ο δημοσιογράφος φέρεται να μεσολαβεί και στις «εξυπηρετήσεις» που έκανε ο 58χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία δάνειζε με τοκογλυφικούς όρους.

ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ