current views are: 2

21 Ιανουαρίου 2012
Δημοσίευση14:09

Καταγγελίες – σοκ για το νοσοκομείο Τρίπολης – Χωρίς θέρμανση οι ασθενείς

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Τρίπολης η καταγγελία, στον τοπικό τύπο, του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της πόλης, Μάριου Τυροβολά, ότι στο ίδρυμα οι ασθενείς κρυώνουν και έχουν κακή διατροφή.

Δημοσίευση 14:09’
αρθρο-newpost

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Τρίπολης η καταγγελία, στον τοπικό τύπο, του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της πόλης, Μάριου Τυροβολά, ότι στο ίδρυμα οι ασθενείς κρυώνουν και έχουν κακή διατροφή.

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Τρίπολης η καταγγελία, στον τοπικό τύπο, του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου της πόλης, Μάριου Τυροβολά, ότι στο ίδρυμα οι ασθενείς κρυώνουν και έχουν κακή διατροφή. Ο κ. Τυροβολάς υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά αυτή την περίοδο γίνεται εντονότατο, λόγω των πολικών θερμοκρασιών που σημειώνονται το τελευταίο δεκαήμερο στο οροπέδιο της Μαντινείας και φτάνουν ακόμα και στους -10 βαθμούς Κελσίου. Με αυτές τις θερμοκρασίες, ανέφερε, οι ασθενείς σκεπάζονται με βαριά ρούχα και κοιμούνται με τα ρούχα τους γιατί κρυώνουν, αφού τα καλοριφέρ ανοίγουν τριάμισι ώρες το πρωί και άλλες τρεις το απόγευμα, ενώ πρόσθεσε πως οι ασθενείς του νοσοκομείου, λόγω των φαρμάκων που λαμβάνουν, έχουν ανάγκη θέρμανσης, γιατί κινδυνεύουν από υποθερμία.

Κατήγγειλε, επίσης, ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι μειωμένος σε σημαντικό ποσοστό με συνέπεια να γίνονται περικοπές στη θέρμανση και στη διατροφή, την οποία χαρακτήρισε ως κακή. Παράλληλα ζήτησε να στηριχθεί το ίδρυμα, το οποίο, όπως είπε, παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου για κλείσιμο, συμβαίνει το αντίθετο καθώς το νοσοκομείο έχει 800 εισαγωγές τον χρόνο και κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο γεμίζουν τα 100 κρεβάτια που διαθέτει και ασθενείς που φτάνουν από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, νοσηλεύονται σε ράντζα.

Η διοικήτρια της ενιαίας διοίκησης Παναρκαδικού και Ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης Ελένη Σιουρούνη, με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε ως υπερβολικές τις καταγγελίες του διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του ψυχιατρικού νοσοκομείου.

    Σημείωσε ότι πετρέλαιο υπάρχει και τα καλοριφέρ λειτουργούν αρκετές ώρες το 24ωρο, ενώ συμπλήρωσε πως τις τελευταίες ημέρες με τον παγετό, σε συνεννόηση με την αναπληρώτρια διοικήτρια στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Σοφία Γκιόλα, δόθηκε εντολή να λειτουργούν επιπλέον και κάποιες ώρες την νύχτα.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες για την διατροφή, είπε πως θεωρεί ότι είναι όπως πρέπει, τόνισε όμως, πως σε κάθε περίπτωση, οι καταγγελίες θα ελεγχθούν κι εφόσον ευσταθούν θα δοθούν οδηγίες βελτίωσης.

Η κ. Σιουρούνη ανέφερε επίσης, πως με δεδομένο ότι έχει δρομολογηθεί να κλείσει το ψυχιατρικό νοσοκομείο, δεν έχουν γίνει μεγάλες παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι πριν από λίγο καιρό που ανέλαβε καθήκοντα και πήγε στο νοσοκομείο, έδωσε εντολή στην τεχνική υπηρεσία να προχωρήσει σε διόρθωση ορισμένων κουφωμάτων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες θέρμανσης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα