Συνελήφθη, διεθνώς καταζητούμενος, 51χρονος αλλοδαπός υπήκοος Γεωργίας, διεθνής αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών και ερυθρά αγγελία της Interpol.  Μαζί του συνελήφθη ο συνοδός – σωματοφύλακας του, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. 

Ο 51χρονος αλλοδαπός, όπως , διέμενε σε γνωστό πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Βουλιαγμένη, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας. 

Οι δύο Γεωργιανοί, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος , κατά τη διάρκεια της οποίας ο 51χρονος αλλοδαπός επέδειξε πλαστό διαβατήριο ρωσικών Αρχών. 

Σε βάρος του 51χρονου «εγκεφάλου» της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης εκκρεμούν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών και ερυθρά αγγελία της Interpol , για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που έγιναν το 2009 στην Ισπανία. 

Η διεθνής εγκληματική οργάνωση, της οποίας ηγούνταν ο 51χρονος συλληφθείς, δραστηριοποιούνταν σε χώρες της δυτικής και νότιας Ευρώπης, και κυρίως στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία. 

Στον 51χρονο συλληφθέντα, όπως είχε γίνει γνωστό, έχει απονεμηθεί ο τίτλος « Vor V Zakone (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου)», τιμητική διάκριση η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών, σε ανώτατα μέλη των οργανώσεων αυτών, που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς καθείρξεως και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, δεν τα αποκάλυψαν στις Αρχές επιβολής του Νόμου και δεν συνεργάστηκαν μαζί τους για να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων, που προβλέπει η Νομοθεσία, για την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων στις περιπτώσεις αυτές. 

Η διεθνής αυτή οργάνωση, ελέγχει τις εγκληματικές δραστηριότητες ρωσικών και γεωργιανών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, εισπράττοντας ποσοστό από τα έσοδα, που προκύπτουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα. 

Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις, δεν επιτρέπεται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν την άδεια της διεθνούς οργάνωσης. 

Επίσης, ελέγχει τις δραστηριότητες αυτών των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες στο πλαίσιο του «ξεπλύματος μαύρου χρήματος», εκδηλώνουν νόμιμες δραστηριότητες σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. 
Στο πλαίσιο αυτό, ποσοστό του κέρδους, κάθε νόμιμης επιχείρησης, εισπράττεται από τη διεθνή οργάνωση, την οποία διηύθυνε ο 51χρονος συλληφθείς και κατευθύνεται στο κοινό ταμείο της οργάνωσης. 

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

Ένα πιστόλι, διαμετρήματος 45 mm, με γεμιστήρα. 
Δέκα (10) φυσίγγια. 
Πλήθος ψηφιακών δίσκων. 
Συσκευές κινητών τηλεφώνων. 

Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος , συνεργάζεται με τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές άλλων εμπλεκόμενων χωρών, Διεθνείς και Περιφερειακούς Αστυνομικούς Οργανισμούς, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας του 51χρονου συλληφθέντα, καθώς ο εντοπισμός και η σύλληψη του αποτελούσε ύψιστη προτεραιότητα διεθνώς.