Εντός των επόμενων τεσσάρων μηνών θα έχουν δοθεί όλα τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος σημειώνοντας ότι είναι αδύνατον να δοθούν εντός του Ιανουαρίου λόγω της έλλειψης ρευστότητας.  Ο κ. Σπυρόπουλος δήλωσε ότι υπάρχει η υπόσχεση από την κυβέρνηση ότι θα αναπληρωθούν οι όποιες απώλειες υποστούν τα ταμεία από το «κούρεμα» των ομολόγων και σημείωσε ότι ένας από τους τρόπους είναι η δέσμευση για μετακίνηση στην ιδιοκτησία των ταμείων, περιουσίας του Δημοσίου. Είπε μάλιστα, ότι «έχουμε το θεσμικό πλαίσιο να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία». 

Αναφερόμενος στα 15.000 άτομα που καταχρόνταν τις συντάξεις του ΙΚΑ, σημείωσε ότι θα τους οδηγήσουν όλους στο δικαστήριο και θα διεκδικήσουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

Για τις συντάξεις, είπε ότι το ΙΚΑ έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει τον φετινό προϋπολογισμό, κατοχυρώνοντας το επίπεδο των συντάξεων, χωρίς να προχωρήσει σε μειώσεις. 

Τέλος, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι έχει ήδη εξοικονομηθεί ένα δισεκατομμύριο ευρώ για το ΙΚΑ από τον έλεγχο της συνταγογράφησης. 

Πηγή: Σκαι